AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 16.10.2023

​"Futispelaajalle parasta aikaa" – HJK:n Lucas Lingmanilla edessä vain isoja otteluita

​"Futispelaajalle parasta aikaa" – HJK:n Lucas Lingmanilla edessä vain isoja otteluita

Lucas Lingman viihtyy isoissa otteluissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajiin paluun tehneellä HJK:n keskikenttämiehellä Lucas Lingmanilla on seuraavan reilun viikon aikana kalenterissa isoja merkintöjä.

Lingman oli sivussa Huuhkajien edellisistä kokoontumisista, mutta nyt kutsu kävi lokakuun tärkeisiin EM-karsintaotteluihin ja Lingman oli kutsusta ymmärrettävän mielissään.

- Tosi siistiä olla taas täällä, tämä on se mitä varten töitä tehdään. Kiva on ollut nähdä taas myös kavereita, "Luce" sanoo.

Vastuuta ei lauantaina Sloveniaa vastaan tullut ja myös tappio Ljubljanassa söi toki miestä. Katseet on Lingmanin mukaan suunnattu nyt tiiviisti tiistai-iltaan ja Olympiastadionilla pelattavaan Kazakstan-otteluun.

- Ei ollut helppoa seurata penkiltä, mikä on tietysti aika selvä, kun numerot taululla ovat 3-0. Slovenia oli kyllä aika vahva, mutta se on nyt käyty läpi ja Kazakstania vastaan lähdetään hakemaan kolmea pistettä.

- Totta kai joka joukkuetta vastaan on aina erilainen lähestyminen ja Kazakstan on aika erilainen joukkue kuin Slovenia. Varmasti tulee tiukka ottelu, Kazakstan ei ole huono joukkue, mutta pelaamme taas kotifanien edessä, joten se kolme pistettä on ainoa tavoite.

Jotain muutoksia Huuhkajien pelaamiseen voisi odottaa Slovenia-tappion jälkeen ja Lingman vakuuttaa olevansa enemmän kuin valmis, jos käsky kentälle käy.

- En osaa anoa tuleeko muutoksia, se on Riven asia päättää niistä. Ainahan sitä haluaa pelata ja aina on valmiina pelaamaan. Toivottavasti olen pystynyt näyttämään tarpeeksi treeneissä, että vastuuta irtoaa.

Lingmanilla on joka tapauksessa edessä melkoinen reilun viikon rupeama. Tiistaina Kazakstan Huuhkajien kanssa, lauantaina Veikkausliigan mestaruuden ratkaiseva ottelu HJK.n kanssa KuPS.aa vastaan ja ensi viikon torstaina vierasottelu Eintracht Frankfurtia vastaan Konferenssiliigassa.

- Tämä on futispelaajalle parasta aikaa. Todella tärkeitä otteluita ja isoista asioista pelataan, mikä sen parempaa, Lingman heittää.

Lisää uutisia