AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 13.10.2023

VPS-hyökkääjä Justus Lahdolla takana koettelemusten kausi - sydänoperaation kautta uuteen nousuun

VPS-hyökkääjä Justus Lahdolla takana koettelemusten kausi - sydänoperaation kautta uuteen nousuun

Justus Lehto pääsee uuteen kauteen taas täydessä iskussa.

26-vuotiaalle VPS-hyökkääjälle Justus Lehdolle kuluva kausi on ollut henkilökohtaisesti haastava. Suorituskykyyn liittyvistä ongelmista kärsinyt Lehto löysi syksyllä syyn vaivoihinsa, jotka ratkaistiin sydänoperaatiolla Helsingissä.

Lehto on ollut pitkään sivussa joukkueen pelaavasta kokoonpanosta sekä täysipainotteisesta harjoittelusta fyysisten haasteidensa seurauksena. Kuluvalla kaudella Lehdolla on takanaan vain viisi esiintymistä Liigacupissa sekä yksi ottelu Veikkausliigassa.

Lehdon vaivat alkoivat jo alkukaudella korkean sykkeen ja heikon suorituskyvyn merkeissä. Pysäyttävä rytmihäiriö elokuussa kesken harjoitusten ohjasi kuitenkin pelaajan tarkempiin tutkimuksiin.

- Peleissä keskisykkeeni oli 185. Syytä ei löydetty, kunnes elokuussa sain harjoituksissa rytmihäiriön, joka kesti kuusi tuntia. Sairaalassa minut nukutettiin ja sydän laitettiin sähköisesti takaisin normaaliin rytmiin.

Lehdon vaivoja tutkittiin, jonka jälkeen hyökkääjä ohjattiin kohti sydänoperaatiota. Lehdon mukaan operaatio oli onnistunut, ja pelaajan odotetaan palaavan harjoitteluun hyvin pian.

- Lokakuussa minulle tehtiin katetriablaatio-toimenpide Helsingissä, missä nivusen kautta mentiin sydämen seinämään, josta vaiva korjattiin. Operaatio onnistui hyvin. Lääkäri antoi luvan jatkaa harjoittelua ensi viikolla, ja sanoi, että treenivaste tulee jatkossa olemaan parempi, Lehto kertoo.

Lehto kokee kauden 2023 suurena pettymyksenä pelaamattomuuden seurauksena. VPS-hyökkääjän mukaan vaivan hoitaminen tässä vaiheessa uraansa oli kuitenkin tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää.

- Olen iloinen siitä, että syy vaivoilleni löytyi. Uran kannalta oli todella tärkeää, että vaiva tuli esiin, ja että se on nyt hoidettu, Lehto toteaa.

Lisää uutisia