AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 6.10.2023

Tino Purme sai 100 Veikkausliigaottelua täyteen – ”Halusin saada sata peliä täyteen juuri Hakassa”

Tino Purme sai 100 Veikkausliigaottelua täyteen – ”Halusin saada sata peliä täyteen juuri Hakassa”

Tino Purme sai edellisottelussa sata ottelua täyteen Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan monityökalu Tino Purme juoksi sadannen kerran kentälle Veikkausliigassa viime viikonlopun FC Lahti-ottelussa. Purmeen liigapolulle on mahtunut paljon.

Purme on yksi niistä pelaajista, joka oli nostamassa Hakaa jo Ykkösestä Veikkausliigaan ja kantanut Hakan värejä myös neljän liigakauden ajan. Purme myöntää, että sadan liigaottelun rajapyykin rikkominen oli hänelle merkittävä virstanpylväs.

- On se minulle sellainen tietynlainen saavutus. Huomasin jossain vaiheessa, että se alkaa lähestyä ja ihmiset ympärillä alkoivat puhua siitä, ja silloin siihen kiinnitti vähän enemmän huomiota. Halusin saada sata peliä täyteen juuri Hakassa ja hienoa, että se tapahtui, Purme kertoo Hakan sivuilla.

Hakan ja Purmeen neljän vuoden liigarupeamaan on mahtunut paljon. Mukaan on mahtunut sekä hyviä että hieman kirvelevämpiä muistoja.

- Tietenkin ensimmäinen liigapeli oli sellainen, jonka muistaa. Vuonna 2020 alkoi sitten korona ja se oli ihan oma juttunsa. Aluksi ei ollut katsojia, mutta sitten heitä sai hiljalleen ottaa mukaan. Viime vuosi oli tietenkin huikea, kun olimme neljänsiä ja pääsimme eurokentille. Tänä vuonna on ollut taas vähän vaikeampaa, mutta europelit oli hieno päästä kokemaan. Vähän on ollut sellaista ylä- ja alamäkeä, Purme muistelee liiga-aikaansa.

Haka varmisti viikonloppuna sarjapaikkansa kaadettuaan FC Lahden komeasti 2-0. Purmeen mukaan samalla joukkueelta putosi tietynlainen taakka harteilta loppuvihellyksen jälkeen.

- Ehkä se näkyi enemmän pelin jälkeen sellaisena rentoutena. Nyt ei tarvitse enää ajatella sitä. Se on tärkeä myös sitä ajatellen, että siinä on monella myös työpaikasta kiinni ja sarjapaikan säilyttäminen oli iso asia.

FC Haka - KTP Tehtaan kentällä lauantaina 7.10. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia