AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 3.10.2023

KuPS-kapteeni Henri Toivomäki joutuu lopettamaan uransa

KuPS-kapteeni Henri Toivomäki joutuu lopettamaan uransa

Henri Toivomäki joutuu ripustamaan nappikset naulaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran kapteeni Henri Toivomäki joutuu lopettamaan pelaajauransa lääkärien suosituksien mukaisesti.

32-vuotias Kuopion Palloseuran kapteeni Henri Toivomäki joutuu lopettamaan pelaajauransa. Toivomäki sai osuman päähänsä pallontavoittelutilanteessa Derryssä pelatussa Konferenssiliigan ottelussa ja tilanteen vakavuus selvisi kesän aikana. Nyt tutkimuksien tulos on hyvin selvä – lääkärit suosittelevat pelaajauran lopettamista.

FC Lahdessa Veikkausliigauransa aloittanut Toivomäki on kuulunut Kuopion Palloseuran avainpelaajiin viimeisimmät vuodet, ja palkinnoksi viime kausilta on tullut kaksi Suomen Cupin mestaruutta. Toivomäki on ollut pelikentän ulkopuolellakin suuri persoona ja siitä merkkinä käsivarressa on viimeiset kaksi vuotta kapteenin nauha. Iästä huolimatta KuPS-kipparilla oli vielä pelivuosia edessä.

- Viimeisimmät vuodet Kuopiossa ovat olleet urani parhaita ja koin että pelejä oli vielä paljon edessä. Nyt kuitenkin on kuunneltava asiantuntijoita ja ripustettava nappulakengät naulaan, tiivistää Toivomäki KuPS:n sivuilla.

Toivomäki haluaa kiittää kuopiolaisyleisöä, yhteisöä ja seuraa kaikesta, mitä on saanut kokea Kuopiossa.

- Kuopiolaisyleisö on ollut aina joukkueen tukena, niin hyvinä kuin myös huonoina hetkinä. En tule ikinä unohtamaan tätä yhteisöä ja seuraa, jossa olen saanut olla viimeisimmät vuoteni, kiittää Toivomäki.

Kuopion Palloseura muistaa Henri Toivomäkeä palkitsemistilaisuuden muodossa Väre Areenalla sunnuntaina 8. lokakuuta pelattavan KuPS – FC Honka ottelun yhteydessä.

Lisää uutisia