AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2023

Haka sinetöi sarjapaikkansa (FC Haka-FC Lahti 2-0)

Haka sinetöi sarjapaikkansa (FC Haka-FC Lahti 2-0)

Kuva: Jussi Rämä

FC Lahden voittoputki tuli päätökseen Valkeakoskella. FC Haka oli ottelussa vahvempi lukemin 2-0.

FC Lahti sai otteluun karmaisevan alun. FC Hakan Maissa Fall riisti pallon ja pelasi pystyyn. Juan Lescano karkasi ja sijoitti pallon tarkasti ohi Marin Ljubićin siirtäen Hakan johtoon. Peliä oli takana vain kolme minuuttia.

Maalin jälkeen Lahti nappasi hallinnan ja loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Hyvän ottelun pelannut Julius Tauriainen ja Tommi Jäntti pelasivat hyvin yhteen ja Leon Krekovićille avautui vetopaikka. Hän kuitenkin ampui niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin Akseli Puukko keskitti ja Matheus Alves puski niukasti yli. Lahti sai kertaalleen pallon myös maaliviivalle kulmapotkuhässäkässä, mutta kolmesta laukauksesta Haka blokkasi kaikki.

Aivan jakson lopussa kotijoukkueen maalivahti Aatu Hakala joutui myös venymään Alvesin puskuun. Maalipaikoista huolimatta tauolle lähdettiin Hakan 1-0-johdossa.

Myös toinen jakso oli ensimmäisen kaltainen, mutta Lahti nosti riskitasoja entisestään. Se tarjosi Hakalle mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Elias Mastokangas karkasi laidalta ja ehti jo kiertää Ljubićin. Luka Šimunović onnistui kuitenkin katkaisemaan pallon juuri ennen maaliviivaa ja Arian Kabashi siivosi loput.

Noin vartti ennen loppua Haka ratkaisi ottelun. Ryan Mahuta keskitti ja Lescano onnistui tökkäämään pallon maaliin.

Lahden lopun paineesta ja paikoista huolimatta Haka nappasi 2-0-voiton ja varmisti sarjapaikkansa.

Lisää uutisia