AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2023

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuva: KuPS

Kuopion Palloseuralla on jäljellä enää kolme Veikkausliigan ottelua. Sunnuntaina 1. lokakuuta keltamustat isännöivät Kuopion Väre Areenalla SJK:ta ottelussa, jossa molemmilla joukkueilla on panosta.

Helsingin Jalkapalloklubi johtaa Veikkausliigaa seitsemän pisteen erolla Kuopion Palloseuraan. 25 ottelua pelanneet helsinkiläiset ovat napanneet 53 pistettä, mutta 46 pisteessä majaileva KuPS on pelannut yhden ottelun HJK:ta vähemmän. Sarjataulukon tilanteesta mielenkiintoisen tekee VPS, joka on kolme pistettä kuopiolaisia perässä, mutta HJK:n tapaan pelanneet yhden ottelun enemmän kuin KuPS.

- Hieno matsi tulossa ja hieno mahdollisuus laittaa painetta HJK:lle. Viimeksi SJK:ta vastaan onnistuimme hyvin ja samanlaista esitystä haemme nyt, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

Neljäntenä sarjassa oleva SJK on jo menettänyt mahdollisuutensa mestaruuteen, se varmistui viimeistään kirvelevässä 2-3 kotitappiossa HJK:lle. SJK:n ero toisena oleviin kuopiolaisiin on kuitenkin vielä kurottavissa kiinni, jos SJK voittaisi sunnuntaina. Jos KuPS voittaa, kamppailee SJK vielä pronssimitalista ja europaikoista loppukauden aikana. Siten kaikki paineet sunnuntaina ovat KuPS-leirissä, ja SJK:lla on vain ja ainoastaan voitettavaa. Aiemmissa kohtaamisissa tällä kaudella, SJK ja KuPS molemmat ovat voittaneet toisensa kertaalleen kotikentällään.

– Kuten olemme jo muutaman viikon sanoneet, meillä on täysi usko siihen, että palaamme voittokantaan pian. Ja nyt meillä on alla varsin positiivinen esitys edellisestä ottelustamme. Siksi me lähdemme Kuopioon hakemaan täyttä kolmea pistettä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Laitamme kaiken peliin otteluun. Tiedämme, että he ovat hyvä ja sitkeä joukkue, mutta samalla tiedämme, että heillä on paineet tässä ottelussa, koska heidän tulee voittaa se, pitääkseen haaveet mestaruudesta edelleen elossa. Myös meille sunnuntain ottelu on tärkeä, sillä se määrittelee, kuinka helppo tai vaikea meidän tiestämme voi tulla vielä kauden jälkeen pelattavassa eurolopputurnauksessa, muistuttaa Gómez.

Kaiken kaikkiaan SJK matkaa Väre Areenalle Gómezin mukaan päättäväisenä.

– Olemme täysin keskittyneitä otteluun, valitsemme jälleen parhaan mahdollisen avauskokoonpanon pelaajista, jotka ovat parhaassa mahdollisessa iskussa, ja palaamme voittokantaan.

Myös Honkavaara uskoo, että vastaan tulee sisuuntunut seinäjokelaisryhmä.

- Aina on paineita ja huomenna meidän on oltava parhaimmillamme; sitä vaaditaan, jos SJK:n haluamme voittaa. SJK:lla on ollut vaikea vaihe menossa, mutta oikein asian käsittelemällä he voivat tulla aika paineetta peliin. Varmasti sieltä tulee aika nälkäinen joukkue vastaan.

SJK:lta puuttuu pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi olevat Ville Tikkanen ja Jake Dunwoody, mutta samalla pelikiellosta vapautuu mukaan Terry Yegbe. Myös loukkaantuneena ollut Matias Vainionpää on palannut taas harjoituksiin, mutta vielä ei ole tiedossa, onko hän jo mukana sunnuntaina.

Ottelu on myös ruudun studio-ottelu ja studio-osuus Väre Areenalta alkaa jo kello 17.15.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Nevalainen Ville


Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KuPS - SJK Väre Areenalla sunnuntaina 1.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia