AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2023

"Pelimme oli liian levotonta" - KTP jäi ilman tulosta Ilvestä vastaan

"Pelimme oli liian levotonta" - KTP jäi ilman tulosta Ilvestä vastaan

Juha Maliselle jäi mietittävää perjantain tappiosta. (Kuva: Mikko Mäkelä)

KTP.n paluu pistekantaan jäi haaveeksi, kun Ilves haki perjantaina Arto Tolsa Areenalta pisteet matkaansa selkein lukemin 0-3.

KTP:n päävalmentaja Juha Malinen oli hiukan ihmeissään ottelun jälkeen. Peli ei sujunut suunnitelman mukaan kuten loppunumeroistakin näkyy.

- Joukkue oli oikein keskittynyt ja kovasti motivoitunut tähän peliin, mutta jostakin syystä pelimme menee laidasta laitaan. Esimerkiksi Lahdessa meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan suoraviivaisempia hyökkäyksiä ja siellä me teimme niitä yhden kerran. Nyt teimme niitä varmaan 50 kertaa, eikä se ollut suunnitelmassamme.

Kotkalaisten peli ei tahdo pysyä koossa koko ottelun läpi.

- Jos me pelataan suoraviivaisesti liian paljon ja he pelaavat suoraviivaista lähes koko ajan, niin kyllä siinä liikkeen määrä varsinkin keskikenttäpelaajilla tulee niin suureksi, että peliä on vaikea pitää kasassa.

- Jos me pystyisimme pelaamaan monipuolisemmin siten, että välillä kontrollia ja välillä pitempää. Nyt pelimme oli liian levotonta ja se levottomuus on ensimmäinen asia, mikä meidän pitää poistaa, Malinen sanoi.

Kun Ilves voitollaan kasvatti eron KTP:hen neljään pisteeseen, on tilanne käytännössä se, että IFK Mariehamn ja KTP ratkovat kahdestaan putoajan ja karsijan paikat.

- Jokainen varmasti haluaa tehdä KTP:n puolesta kaikkensa. Nyt sitten sovimme pelin jälkeen niin, että pojat tulevat kapteenin johdolla sunnuntaina pari tuntia ennen harjoituksia juttelemaan ja meidän valmentajien tehtävänä on muokata tekemistämme sillä tavalla, että jokainen pääsee pelaamaan sitä omaa parasta jalkapalloaan, Malinen selvitti.

Lisää uutisia