AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2023

Raitala aikoo ottaa kaiken irti Konferenssiliigan lohkovaiheesta – ”Kovat joukkueet vastassa”

Raitala aikoo ottaa kaiken irti Konferenssiliigan lohkovaiheesta – ”Kovat joukkueet vastassa”

Jukka Raitala odottaa Konferenssiliigan otteluita. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK aloittaa pelinsä Konferenssiliigan lohkovaiheessa kohtaamalla torstaina kotikentällään kreikkalaisen PAOK:n. Jukka Raitala lähtee innoissaan kohti Konferenssiliigan haasteita.

Veikkausliigassa kausi alkaa kääntyä loppusuoralle, mutta Konferenssiliigan lohkovaiheessa pelit alkavat. Raitala toivottaa Konferenssiliigan ottelut tervetulleeksi syksyyn.

- Se on oikein hyvä lisämauste. Kyllä meillä tietysti tavoite on voittaa Suomen mestaruus joka kausi, mutta päästä myös eurolohkovaiheeseen, se lohkovaihepaikka saavutettiin ja olemme siitä tosi iloisia ja ylpeitä, Raitala toteaa uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Kyseessä on kolmas peräkkäinen vuosi, kun HJK etenee lohkovaiheeseen eurokentillä. Raitala ei lähde kilpailuun pelkästään osallistumaan, vaan haluaa myös menestystä.

- Viime kauden Eurooppa-liiga oli tietysti huippujuttu, mutta yksi piste kuudesta pelistä ei ole kuitenkaan niin. Toki vastustajat olivat ihan top-luokkaa, mutta kuitenkin nälkä kasvaa syödessä ja ei se pelkkä lohkopaikka riitä vaikka nytkin on PAOK:ia, Frankfurtia ja Aberdeen siellä.

HJK:lla on kova lohko, mutta Raitala uskoo joukkueen mahdollisuuksiin. Erityisesti kotikenttäetua Raitala pitää korkeassa arvossa.

- Kovat joukkueet vastassa, mutta silti me lähdemme nöyrinä, mutta tosissaan haastamaan heitä. Minä ajattelen, että kotona varsinkin, kun meillä on tekonurmi, niin siitä on mahdollisesti meille etua, niin voimme kenet tahansa varmasti voittaakin. Kiva lisämauste, kyllä se piristää, kyllä ne ovat erilaisia pelejä, eri intensiteetti, paljon haastavampia matseja. Varsinkin näin kokeneempana, kun tietää, että niitä pelivuosia on vähemmän edessä kuin takana, niin ottaa niistä kaiken ilon irti ja ylpeänä siellä pelataan sitten.

HJK-PAOK Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelu torstaina 21.9. Bolt Arenalla kello 19.45 alkaen.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Lisää uutisia