AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn isännöi perjantai-iltana FC Hakaa ottelussa, jossa kummallakin on panoksia riittämiin.

Sarjataulukon viimeisenä majaileva IFK Mariehamn kärsi Haastajasarjan avauksessa niukan 2-3-tappion AC Oulun vieraana. Grönvittin valmennusryhmään elokuun lopulla liittynyt Daniel Sjölund näki eväitä olleen parempaankin tulokseen.

- Kova vierasreissu, mutta ottelu oli tasainen. Olisi ollut hienoa saada jotain mukaan ja sen kautta myös itseluottamusta. Nyt tarvitsemme selkeän buustin. Pelillisesti Oulun ottelu oli kuitenkin askel parempaan, Sjölund sanoo.

- Pelejä ei ole paljon jäljellä ja tulosta on saatava.

"Daja" Sjölund painottaa nyt IFK Mariehamnin keskittymistä edessä olevaan otteluun miettimättä sarjataulukkoa sen enempää.

- Otamme nyt kuitenkin ottelun kerrallaan. Toki tarvitsemme todella kipeästi pisteitä, mutta oma esityksemme perjantaina on tärkein ja jokaista peliä lähdemme voittamaan. Turha muiden tuloksia on sen enempää seurata.

- Uskon että saamme enemmän pallonhallintaa kuin Oulussa. Meidän pitää uskaltaa pelata enemmän kuin meillä on pallo ja oltava aggressiivisia silloin kun ei ole, Sjölund linjaa.

IFK Mariehamn on ollut Hakalle haastava vastustaja tällä kaudella, sillä kauden ensimmäisessä kohtaamisesta valkopaidat joutuivat kotimatkalle 1-2-tappio niskassaan ja kotikentältäkin taskuun jäi ainoastaan yksi piste 1-1-tasapeliin päättyneen taiston jälkeen.

Perjantaina Ahvenanmaalle matkustanut koskilaisnippu joutuu lähtemään otteluun ilman neljää runkopelaajaa, sillä kapteeni Niklas Friberg, Tuure Siira ja Stavros Zarokostas joutuvat huilaamaan korttitilin täytyttyä viime ottelussa Ilvestä vastaan. Lisäksi edellisestäkin ottelusta sivussa ollut Logan Rogerson sairastui juuri ottelun kynnyksellä ja joutuu sen johdosta jättämään tämänkin pelin väliin.

– Pelikieltojen takia muutamia muutoksia tulee viime peliin. Toki mukaan saadaan viime pelistä puuttuneita, mutta valitettavasti Logan sairastui tänään, Teemu Tainio harmittelee.

– Ilves peli on käyty läpi, varsinkin lopun sählääminen ja otettu siitä opiksi. Viikko on mennyt hyvin ja tulimme Maarianhaminaan jo tänään hyvissä ajoin, päävalmentaja viestittää Maarianhaminasta perjantai-iltana.

– Huomenna on taas mahdollisuus ottaa voitolla askel lähemmäksi sarjapaikan uusimista, mikä on meidän ainoa tavoite.

– Me ollaan valmiita ja valmiina huomenna, Tainio lupaa luottavaisena.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Sugulle Abdirahman

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

IFK Mariehamn - FC Haka Wiklöf Holding Arenalla 22.9. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK TV ja FC Hakan verkkosivut
Lisää uutisia