AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 15.9.2023

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

Kuva: Mira Lönnqvist

Veikkausliigan Mestaruussarja käynnistyy HJK:n osalta lauantaina, kun turkulainen FC Inter saapuu vieraaksi Bolt Arenalle.

Klubilla – ja toki myös Interillä – on allaan parin viikon tauko kilpailullisista otteluista, kun kansainvälinen maajoukkuetauko toi kotimaan liigaan pienen hengähdystauon. Tuttuun tapaan osalle HJK-pelaajista tauko tarkoitti edustustehtäviä Suomen paidassa: Matti Peltola, Miro Tenho, Pyry Soiri ja Kevin Kouassivi-Benissan olivat Huuhkajien matkassa Kazakastan- ja Tanska-otteluissa. Lisäksi maajoukkueiden mukana matkasivat Huuhkajien valmennustiimiin kuuluva Toni Korkeakunnas sekä Klubin ohella myös U21-maajoukkueen fysioterapeuttina toimiva Toni Taipale.

Pieni huilitauko tuli tarpeeseen, sillä HJK on tahkonnut pitkään kahden ottelun viikkotahdilla, mikä ei ole jättänyt juuri tilaa täyspainotteiselle harjoittelulle.

– Tämä oli toinen ehjä harjoitusviikko kahden kuukauden aikana, joten siinä mielessä se oli hyvin tervetullutta. Lomalla pojat saivat ladata akkujaan ja tehdä omia yksilöllisiä ohjelmiaan. Toki osa meistä oli muissa hommissa, mutta tämä viikko on näyttänyt taas siltä, että virtaa ja intoa riittää, naurahtaa Korkeakunnas.

HJK lähtee mestaruussarjaan sarjataulukon piikkipaikalta ja Inter pyrkii tekemään nousua kuudennelta sijalta. Kun viisi ottelua on sarjakautta jäljellä, niin joukkueiden välinen piste-ero on kymmenen pistettä, joten sauma mestaruuteen on turkulaisilla käytännössä epärealistinen. Pronssipaikka on sen sijaan lähempänä näköpiirissä, kun kolmantena oleva SJK majailee vain neljän pisteen päässä.

Interin kapteeni Tommi Jyry toteaakin tuon ansiokkaan sijoituksen olevan joukkueen tähtäimessä.

– Mielestäni on turha tavoitella mitään muuta. Tiedämme, että meillä on sauma siihen pronssiin. Peli kerrallaan tietenkin mennään, mutta sitä me lähdemme ehdottomasti tavoittelemaan, Jyry linjaa.

Turkulaismiehistö hyökkää freesinä pisteiden kimppuun, kun alla on voimia tuonut maajoukkuetauko peleistä.

– Kyllä se tuntui ihan hyvältä ja tuntui, että se tuli oikeaan paikkaan. Siinä oli aika pitkä rupeama pelejä takana ja muutenkin. Oli kiva mennä lomille, kun saimme ennen sitä hyviä tuloksia napattua.

Inter hävisi Klubille kummatkin tämän kauden runkosarjan kohtaamiset, vaikka johti tauolla pukukoppiin mennessä. Tuolle trendille mennään sanomaan stop tykkänään.

– Se harvemmin futiksessa riittää, että pelaa sen 45 minuuttia hyvin. Me tiedämme, mihin meidän pitää pystyä iskemään. Nyt meidän pitää vain toteuttaa se pelisuunnitelmamme koko pelin ajan. Uskon, että saamme sillä hyvän tuloksen huomenna Helsingistä.

HJK.n pitkäaikaisempien loukkaantuneiden Valtteri Morenin, Dejan Ilievin ja Maksim Stjopinin lisäksi poissaolijoiden listaan tuli viimeistelyharjoituksissa muutama nimi. Miro Tenhon jalkavaiva vaatii huilia, ja Matti Peltolaa kesällä kiusannut vaiva pitää miehen huomenna sivussa. Lisäksi Kristopher Da Graca on sairaana.

Topi Keskinen joutui jäämään pois Pikkuhuuhkajien matkasta pienen lihasvamman takia, mutta Mikkelin pikajunan pitäisi olla ensi viikolla taas täydessä iskussa.

– Meillä on kautta jäljellä 11 peliä, ja tarvitsemme jokaista pelaajaamme. Nyt osa joutuu jäämään pois, mikä avaa joillekin toisille mahdollisuuden. Meillä on mieletön syksy tulossa, ja jokainen pelaajamme haluaa päästä pelaamaan. Joukkueessa vallitsee kova ja rehti kilpailutilanne, ja huomennakin saamme erittäin laadukkaan penkin. Poissaoloista huolimatta kaikki terveet pelaajat eivät siltikään mahdu penkille, joten tilanne on varsin hyvä, toteaa Korkeakunnas.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Viljanen Petri

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)


HJK - FC Inter Bolt Arenalla lauantaina 16.9. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.


Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia