AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 8.9.2023

​"Suomella parhaat fanit" – Miro Tenho odottaa hienoa tunnelmaa sunnuntain Tanska-otteluun

​"Suomella parhaat fanit" – Miro Tenho odottaa hienoa tunnelmaa sunnuntain Tanska-otteluun

Miro Tenho odottaa hienoa tunnelmaa sunnuntaille. (Kuva: Juha Tamminen)

Torstaina Kazakstanista arvokkaan 1-0-voiton hakenut Huuhkajat on kääntänyt katseensa jo sunnuntain koitokseen Tanskaa vastaan

Torstain voitto nosti Huuhkajat yksin EM-karsintalohkon kärkipaikalle ja joukkue teki läpi yön pitkää paluumatkaa Astanasta kolme pistettä taskussa.

- Olihan se raju reissu. Itsellä oli HJK:n kanssa peli vielä sunnuntaina ja maanantaina aamusta Frankfurtin kautta lähdettiin ja nyt yötä myöten takaisin, Huuhkajatoppari Tenho naurahti.

Tenho seurasi torstain ottelun vaihtopenkiltä käsin ja vakuutti, että sunnuntaina ollaan valmiina pelaamaan. Eri asia on miten päävalmentaja Markku Kanerva mahdollisesti tasapainottaa rasitusta.

- Virtaa löytyy, näihin on tottunut, kun on reissattu HJK:n kanssa – ei toki ihan näin pitkiä matkoja. Eiköhän jokainen ole matkustamiseen tottunut ja on varmasti valmiina taas sunnuntaina.

- Kokoonpanosta sunnuntaille on vaikea sanoa, tuleeko muutoksia. Toisaalta aika hyvin on nyt viime pelit vedetty ja neljä nollapeliä putkeen, joten ei isoille muutoksille sen suhteen ole välttämättä tarvetta.

Millainen ryhmä kentälle sunnuntaina Tanska-ottelussa juokseekaan, Tenho on varma siitä, että tunnelma on katossa täpötäydellä Olympiastadionilla.

- On totta kai ollut upeaa nähdä miten kiinnostus maajoukkuetta kohtaan vain kasvaa koko ajan ja sen myötä myös tunnelma etenkin kotiotteluissa, Tenho sanoo.

- Mitä itse olen nähnyt, niin väittäisin että Suomella on ehkä parhaat fanit maajoukkueista. Se on meille kotipeleissä iso etu ja voimavara.

Lisää uutisia