AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2023

​"Nyt ei nosteta jalkaa kaasulta" – paikka kuuden joukossa vain välitavoite Interille

​"Nyt ei nosteta jalkaa kaasulta" – paikka kuuden joukossa vain välitavoite Interille

Inter varmisti paikkansa Mestaruussarjassa. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter päätti Veikkausliigan runkosarjan voitokkaasti kaatamalla AC Oulun sunnuntaina kotonaan maalein 2-1.

Voitto varmisti Interille runkosarjan kuudennen sijan ja paikan Mestaruussarjassa. Samalla se oli jatkuma sinimustien vahvoille otteille runkosarjan lopulla.

- Mahtava fiilis ja iso kiitos pelaajille ja taustoille. Rykäistiin kolmentoista päivän projekti ja pelaajat ovat olleet todella sitoutuneita, Interin päävalmentaja Jarkko Wiss sanaili tyytyväisenä.

Ilmaiseksi voitto ei sunnuntain irronnut.

- Aikainen johtomaali oli suoraan tämän ottelun pelikirjasta. Sen jälkeen vähän passivoiduttiin ja taas tuli erikoistilannemaali omiin. Vähän teimme tauolla muutoksia matalaan blokkiin ja hieno tilanteenvaihtomaali. Loppu oli sitten taistelua ja selviytymistä, mutta ei Oulu hirveästi avopaikkoja saanut luotua.

Wissin mukaan Interin peli on mennyt eteenpäin ja ennen kaikkea raakaa työtä painetaan hyvällä asenteella. Hyvää putkea on tavoite myös jatkaa Mestaruussarjan peleissä – kolmossijaankaan Interillä ei ole matkaa kuin neljän pisteen verran.

- Tosi hyvä ilme. Ollaan menty enemmän kamppailupelaamisessa. Ei pelata aina niin kivaa futista, vaan halutaan oikeasti tapella pisteistä.

- Seuran tavoite oli olla top6:ssa, mutta se ei ole tämän joukkueen tavoite. Sanoinkin, että nyt ei nosteta jalkaa kaasulta, Wiss sanoi ja kertoi edessä nyt ensin olevan viiden päivän loman pelaajille.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia