AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2023

KTP:n kapteeni David Ramadingaye: Se on siellä, se on höbö!

KTP:n kapteeni David Ramadingaye: Se on siellä, se on höbö!

Tomi Tolsa ja David Ramadingaye nauhoituksissa. (Kuva: Matti Tieaho)

Kannatuslaulut ovat elimellinen osa suomalaista fanikulttuuria. Nyt tähän genreen saadaan uusi luku, kun kotkalainen bluesylpeys Hitto julkaisi KTP ei periksi anna -digitaalisinglensä aamuyöstä 1.9.2023.

Poikkeuksellisen julkaisusta tekee sen, että KTP:läistä lauluvoimaa kappaleeseen saatiin sekä naisten että miesten edustusjoukkueista.

Veikkausliigassa KTP:n kapteenina toimiva David Ramadingaye fiittaa laulussa jykevän väliosan, jossa pallo kulkeutuu vastustamattomasti vastustajan maaliin. Kööriosissa on mukana 8 KTP:n edustusjoukkueiden pelaajaa ja seuran toimitusjohtaja Tomi Tolsa.

KTP ei periksi anna on erityisesti kunnianosoitus kotkalaiselle jalkapalloyleisölle, joka on kannustanut KTP:tä 1920-luvulta lähtien. Kotkan urheilukeskuksessa sijaitseva Arto Tolsa -areena tunnetaan kenttänä, jossa vastustajalla on aina vaikeaa. Siitä pitävän huolen niin KTP kuin sitä kannustava kotkalainen yleisö.

Jos Boca Juniorsilla on Buenos Airesissa La Bombonera, kotkalaisilla se on Arto Tolsa Areena – konvehtirasia, jossa vieraskarkit sulavat!

Hitto kertoo laulussaan, miten yleisö elää kotiotteluissa. Kun KTP pelaa, koko Kotka hengittää mukana. Single on kuultavissa paitsi kaikissa yleisissä striimauspalveluissa myös nähtävissä Youtubessa. Kappaleesta tehdyllä musiikkivideolla muistutetaan kymenlaaksolaisen eliittiseuran jalkapallojuurista 1920-luvulta lähtien. Tilannekuvaa on niin studiosta kuin pelitilanteista vuosikymmenten varsilta.

Aivan kappaleen lopussa KTP:n kasvatti ja Suomen jalkapallomaajoukkueen tuloksekkain maalintekijä Teemu Pukki muistuttaa kotkalaisille tutun fanilegendan Ossi Kummun sanoin: KTP on rautaa!

Hiton peruskokoonpanoa vahvisti singlellä myös kotkalaisen jazzin keskeisimpiin vaikuttajiin kuuluva Vesa Vekku Kuitunen, jonka muheva saksofoni vie jalat alta lokkukertsissä!

Musiikkivideon pääset katsomaan ja kuuntelemaan tästä.

Kiitos yhteistyöstä:
Fiittaus: David Ramadingaye
Kuoro: Rosa Rantanen, Roosa Päivähonka, Jonna Paajanen, Johannes Laaksonen, Matias Lindfors, Joni Mäkelä, Matias Paavola, David Ramadingaye, Tomi Tolsa.
Saksofoni: Vesa Kuitunen
Musiikkivideon kuvamateriaali: Marjo Näkki, Juha Metso, Mikko Mäkelä, Matti Tieaho, Kymenlaakson museo, Museoarkisto (JOKA, journalistinen kuva-arkisto, Lauri Sorvojan kokoelma).

Lisää uutisia