AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 30.8.2023

​Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjan otteluohjelmat julkaistaan tiistaina 5.9.

​Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjan otteluohjelmat julkaistaan tiistaina 5.9.

Veikkausliigakauden 2023 runkosarjan päätöskierros pelataan sunnuntaina 3.9. ja kausi jatkuu sen jälkeen kuuden parhaan Mestaruussarjalla ja sijoille 7.-12. sijoittuneiden Haastajasarjalla.

Runkosarjan sijoitukset ratkeavat kahta joukkuetta lukuun ottamatta vasta sunnuntain kierroksella. Jatkosarjojen otteluohjelmat muotoutuvat valmiin runkosarjasijoituksiin perustuvan kaavion perusteella. Näin ollen valtaosa joukkueista tietää koti- ja vierasotteluidensa ajankohdat vasta sunnuntai-iltana.

Otteluohjelmat julkaistaan tiistaina 5.9. kello 15.00.

- Otteluohjelmille on vielä ennen sunnuntaita niin monta vaihtoehtoa, että haluamme tarkistaa kaikki yksityiskohdat ohjelmissa kohdilleen, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo.

- Lisäksi on huomioitava tv-tuotantojen tarpeet. Saamme varmasti maanantain aikana kaiken valmiiksi sekä tiedoksi seuroille ja pääsemme tiistaina julkaisemaan valmiit ohjelmat niin Mestaruus- kuin Haastajasarjan osalta.

Mestaruus- ja Haastajasarjassa pelataan kummassakin yksinkertainen sarja. Molempien jatkosarjojen kierrosten runkopelipäivät ovat 16.9., 23.9., 1.10., 7.10., 21.10., joihin poikkeuksena tulee varmuudella Suomen Cupin finalistien FC Hongan ja Ilveksen osalta, sillä cupin finaali pelataan lauantaina 30.9. ja kaksikon 1.10. kierroksen ottelut siirtyvät pelattavaksi aiemmin samalla viikolla.

Mestaruus- ja Haastajasarjan jälkeen pelataan vielä Eurolopputurnaus yhdestä paikasta UEFA:n Konferenssiliigan karsintaan kaudelle 2024-25. Eurolopputurnauksessa pelaavat Mestaruussarjassa sijoille 3.-6. sijoittuneet joukkueet sekä Haastajasarjan voittaja. Mikäli suoran europaikan saava Suomen Cupin mestari sijoittuu sijoille 1.-7., nousee myös Haastajasarjan kakkonen Eurolopputurnaukseen.

Lisää uutisia