AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 30.8.2023

​Hyökkääjälupaus Kyproksen pääsarjaan – Arvid Lundberg IFK Mariehamnista Pafosin riveihin

​Hyökkääjälupaus Kyproksen pääsarjaan – Arvid Lundberg IFK Mariehamnista Pafosin riveihin

Arvid Lundberg siirtyy Kyprokselle.

IFK Mariehamnin 17-vuotias lupaava hyökkääjä jättää seuran syksyn kynnyksellä ja siirtyy Kyproksen kärkiseuroihin kuuluvan Pafos FC:n riveihin.

IFK Mariehamn ja Pafos ovat sopineet vuoden mittaisesta lainasta, joka sisältää myös osto-option ja samalla Lundberg on solminut oman yksivuotisen sopimuksensa Pafosin kanssa. Lundbergin nykyinen sopimus IFK Mariehamnin kanssa ulottuu kauden 2024 loppuun.

Pafos sijoittui viime kaudella Kyproksen pääsarjassa neljänneksi ja panostaa vahvasti nousuun maan kärkiseuraksi. Seuran U19-akatemiaan panostetaan myös merkittävästi ja joukkue voitti viime kaudella sekä liigan että cupin ikäluokan sarjoissa. Akatemiajoukkue pelaa säännöllisesti myös Euroopassa muun muassa UEFA Youth Leaguessa ja osallistui vastikään turnaukseen, jonka muut osanottajat olivat Barcelona, Valencia ja Real Sociedad.

Sekä Pafosin ykkösjoukkueessa että akatemiajoukkueessa on runsaasti ulkomaalaisia pelaajia ja seuran strategiana on jalostaa nuoria pelaajia edustusjoukkueeseen ja mahdollisuuteen edelleen siirtoihin vielä suurempiin eurooppalaisiin sarjoihin. Kyproksen liiga on eurooppalaisessa rankingissa sijalla 23. heti Ruotsin Allsvenskanin jälkeen.

Lundberg on viime vuosina kehittynyt yhdeksi IFK Mariehamnin suurimmista lupauksista. Hän paukutti juniorivuosinaan pitkälti yli 100 sarjamaalia ennen siirtymistään aikuisten tasolle IFK Mariehamnin farmiseura FC Ålandiin viime kaudella. Viime kaudella Kolmosessa hän viimeisteli 16-vuotiaana kuusi maalia ja tällä kaudella FC Ålandin riveissä on syntynyt seitsemän maalia 10 ottelussa.

IFK Mariehamnin riveissä Lundberg on harjoitusotteluissa, Liigacupissa, Suomen Cupissa ja Veikkausliigassa kirjannut kaikkiaan yhdeksän ottelua ja niissä kaksi maalia. Hän on kuulunut myös Suomen U16- ja u17-maajoukkueisiin.

- Arvid on kehittynyt paljon viimeisten kahden vuoden aikana, kun hänellä on ollut ykkösjoukkuesopimus kanssamme ja tänä vuonna hän on ottanut lisää askeleita kohti ykkösjoukkuetta Liigacup- ja cup-otteluissa sekä teki liigadebyyttinsä KuPS:aa vastaan.

- Hän on nuori, todella lupaava pelaaja ja olemme sekä iloisia että ylpeitä siitä, että seurat Euroopassa, kuten Pafos nyt, haluavat hänet joukkueeseensa ja kehittää häntä edelleen ja näkevät hänet tulevaisuuden pelaajana. Lainaratkaisu ja osto-optio sen jälkeen sopivat meille erittäin hyvin ja toivotamme Arvidille menestystä lainakauden aikana. Näemme sitten mitä Pafos ja Arvid haluavat tehdä sen jälkeen, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson sanoo.

Lundberg kävi jokin aika sitten tutustumassa seuraan ja osallistui harjoituksiin ja yhteen U19-joukkueen harjoitusotteluun, jossa hän iski kaksi maalia 3-0-voitossa AEK Larnakasta. Tarkoituksena on, että Lundberg liittyy Pafosin ykkösjoukkueen harjoitusvahvuuteen, mutta ainakin aloittaa pelit U19-joukkueessa. Pafosissa Lundberg saa seurakaverikseen myös Onni Valakarin, joka on edustanut Pafosia jo kolme ja puoli vuotta.

- Tuntui hyvältä kun kävin Pafosissa muutama viikko sitten ja pidin joukkuekavereista, valmentajista ja seurasta. Uskon että tämä on minulle hyvä kansainvälinen miljöö kehittyä ja seuralla tuntuu olevan mielenkiintoinen suunnitelma minua varten. Lainasopimus mahdollisella jatkolla tuntuu myös hyvältä alkuun, joten kaikki vaihtoehdot pysyvät avoinna. Olen iloinen, että tällaiseen ratkaisuun päästiin, Lundberg sanoo.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia