AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 28.8.2023

Terry Yegbe viihtyy SJK:ssa - sopimus peräti kauden 2027 loppuun saakka

Terry Yegbe viihtyy SJK:ssa - sopimus peräti kauden 2027 loppuun saakka

Terry Yegbe on pelannut vahvan kauden SJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK Akatemian, ja SJK:n ghanalaisen yhteistyöseura Vision FC:n kautta tähdeksi Veikkausliigaan noussut Terry Yegbe nauttii olostaan Seinäjoella.

Ghanalaisen Vision FC:n kautta Seinäjoelle ensin lainasopimuksella ja osto-optiolla tullut Terry Yegbe ei varsinaisesti loistanut ensimmäisissä peleissä SJK Akatemiassa. Mutta kun hän kotiutui joukkueeseen ja uuteen maahan, alkoi hänen erityisominaisuutensa, kuten nopeus, rauhallisuus ja pelin lukutaito näkyä fyysisen koon lisäksi. SJK nostikin Yegben täksi kaudeksi edustusjoukkueeseen, ja ennen alkukesästä pelattuja Afrikan U23-mestaruuskisoja SJK lunasti Yegben omakseen. Samalla tehtiin hänen kanssaan peräti 4,5 vuoden mittainen sopimus.

Jos vasta 22-vuotta tänä vuonna täyttänyt Yegbe ei lähde ennen sitä isolla siirtosummalla maailmalle, voisi Yegbe pelata Seinäjoella sopimuksen myötä peräti kauden 2027 loppuun asti.

– Olen kyllä viihtynyt Seinäjoella hyvin. Tämä on hyvä ympäristö, ja kaikki ihmiset täällä ovat olleet minulle todella ystävällisiä. Kun tulin tänne viime vuonna, tiesin heti, että teen kaikkeni, ja tulen tekemään SJK:n kanssa vielä sopimuksen pidemmäksi aikaa, sanoo Terry Yegbe.

Yegbe myöntää, että asiat eivät alussa luistaneet parhaalla mahdollisella tavalla.

– Totta kai aluksi oli hieman sopeutumisvaikeuksia, kuten säähän sopeutuminen, mutta olen nyt tottunut kaikkeen, Yegbe naurahtaa.

– Olen myös todella kiitollinen valmentajilleni täällä, SJK Akatemiassa Brian Pagelle, joka uskoi minuun, ja nyt edustusjoukkueessa Joaquín Gómezille, joka antoi mahdollisuuden. Kiitän myös jumalaa kaikesta tästä.

Nyt peli on kulkenut ja tähtäin Yegbellä tiukasti loppukauden koitoksissa.

– Tämä ensimmäinen kauteni edustusjoukkueen mukana on kyllä mennyt hyvin. Ja erityisesti itselläni on tunne, että olen onnistunut hyvin. Rakastan tätä kaikkea. Jopa silloinkin, kun häviämme, sillä se kuuluu jalkapalloon. Joskus sitä voittaa ja joskus häviää. Meillä on joka tapauksessa menossa mahtava kausi, ja meillä on täydet mahdollisuudet saavuttaa jotain kauden lopuksi, Yegbe toteaa.

Lisää uutisia