AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 22.8.2023

​Ilveksen tuki ja turva: "Viikko tuntuu valoisammalta voiton jälkeen"

​Ilveksen tuki ja turva: "Viikko tuntuu valoisammalta voiton jälkeen"

Otso Virtanen on Ilveksen viimeinen lukko. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen maalivahti Otso Virtanen on pitänyt tamperelaisseuraa pystyssä läpi kauden. Viime lauantaina koitti odotettu palkinto vierasvoiton muodossa.

Myrskyn jälkeen on poutasää ja voiton jälkeen on helpompi hengittää. Tämä käy selväksi puhelussa Tampereen Ilveksen maalivahdille Otso Virtaselle. Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt, juuri 200 Veikkausliigaottelun rajapyykin saavuttanut Virtanen ehti joukkuekavereineen kaivaa ojaa toukokuun lopusta viime lauantaihin saakka, jolloin Ilves raapi vihdoin voiton Veikkausliigassa.

Voitto toi sarjataulukkoon kolme pistettä, mutta korvien välissä sijaitsevaan "mentaalipankkiin" vieläkin enemmän.

– Kyllä viikko on tuntunut paljon valoisammalta voittopelin jälkeen. Voitosta seuraa aina vapautuneisuutta ja hyvä tulos antaa virtaa pitkäksi aikaa. Näin se vaan menee, myöntää Virtanen.

Ilves oli voitokkaassa AC Oulu-ottelussa kaikilla mahdollisilla mittareilla parempi kuin kotijoukkue.

– Minulla tuli jo pelin alussa tunne, että tämän me hoidamme. Näytti vähän siltä, että oululaisilta vastaavasti usko hiipui mitä pidemmälle ottelu eteni.

Aivan hetkeen Ilves ei tosiaan ehtinyt liiammin "hoitaa" juurikaan mitään Veikkausliigassa. Tästä numerofaktana 11 ottelun mittainen voitottomien pelien putki. Lähelle hyvää lopputulosta tamperelaiset pääsivät kyseisenkin putken aikana, mutta voitot kiersivät joukkuetta kuin hellesäät Suomen ilmatilaa juhannuksen jälkeen.

– Kyllä voitoton putki oli kieltämättä vaikea jakso. Sitä nyt on varmaan turha kiistää. Toisaalta päällimmäinen fiilis oli se, että jossain vaiheessa se kääntyy. Paljon on ollut myös sellaisia pelejä, joista se voitto olisi ollut otettavissa jo aikaisemminkin, analysoi tällä kaudella kaikki Veikkausliigaottelut Ilveksen tolppien välissä venynyt Virtanen.

29-vuotiaana Virtanen kuuluu niihin pelaajaprofiileihin, joilta johtajuutta odotetaan kentällä ja sen ulkopuolella. Kuinka maalivahti itse koki roolinsa hetkinä, jolloin Tampereen yllä vallitsi synkkä matalapaine vailla häivähdystäkään Ilveksen keltaisesta auringosta?

– Olen yrittänyt osaltani pitää pukukopissa hyvää henkeä. Kyllä uskoa on valettu ja tuossa pitkällä pätkällä, jolloin voittoa ei tullut, uskoa myös tarvittiin.

Huolimatta Ilveksen odotusarvojen suhteen alakanttiin sujuneesta kaudesta, on Virtanen nauttinut olostaan Tampereella. Pelaaminen maistuu ja arki miellyttää.

– Henkilökohtaisella tasolla olen nauttinut pelaamisesta. Polvivaivan kanssa meni lähes kaksi kautta ohi, joten tässä tilanteessa on kiva olla, kun pääsee pelaamaan. Pelaajana sitä voi keskittyä vain siihen kuuluisaan omaan tekemiseen ja turha miettiminen ei hyödytä mitään.

– Meillä on Ilveksessä hyvät puitteet päivittäisen arjen osalta ja Tammelan stadion tuo mukanaan varmasti paljon uutta. Stadionin suhteen tunnelmat ovat erittäin odottavat. Se tulee olemaan mahtava asia tamperelaiselle futikselle, herkuttelee Virtanen Tammelaan muuton suhteen.

Ilveksen taival kentillä jatkuu keskiviikkona Suomen Cupin välierällä - jälleen AC Oulua vastaan. Keskiviikkoiltana Ratinassa riittää jälleen vain ja ainoastaan voitto, jolla tie eurokentille lyhenisi isoin askelein.

– Välierä on mahtava mahdollisuus meille! Se on varmastikin meille se "helpoin" reitti eurokentille tulevaksi kaudeksi. Ja totta kai finaalipaikka toisi hyvän nosteen meille kaikille.

Isketäänpä tähän haastattelun lopuksi vielä pienimuotoista rankingia. Järjestykseen ei tarvitse laittaa ja saat jäävätä itsesi, mutta nimeä Veikkausliigasta kolme mielestäsi erinomaista maalivahtia?

– No nyt on paha. Pitää miettiä. Menen kolmikolla Johannes Kreidl, Jesse Öst ja Niki Mäenpää.

Entä sama hyökkääjäosaston suhteen?

– Hmm. Maalipörssiä johtava Bojan Radulovic nimetään tähän ensimmäisenä. Sitten lisätään Petteri Forsell. Ja kolmanneksi…

Kenties Ashley Coffey AC Oulusta?

– Ei pääse tähän listaan, mutta nimetään SJK:n Jaime Moreno.

Lisää uutisia