AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 20.8.2023

​"Nyt oltiin valmiina taistelemaan pisteistä" – Ilves palasi viimein voittokantaan

​"Nyt oltiin valmiina taistelemaan pisteistä" – Ilves palasi viimein voittokantaan

Täysi pistepotti maistui Joni Lehtoselle. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves pääsi maistamaan harvinaista herkkua, kun joukkue otti lauantaina ensimmäisen voittonsa sitten toukokuun lopun kaatamalla AC Oulun.

Loppunumerot Raatissa kirjattiin komeasti 0-3. AC Oululla oli tilaisuutensa, mutta maalikehikkokin oli lauantaina Ilveksen puolella. Päävalmentaja Joni Lehtonen oli voitosta arvattavan helpottunut.

- Kaikki tietävät tilanteemme sarjataulukossa ja sen, että meille on äärimmäisen tärkeää alkaa saada kolmen pisteen saldoja peleistä, nyt siinä onnistuttiin. Kyllä tässä tyytyväinen voi olla, Lehtonen totesi lehdistötilaisuudessa.

- Paljon harjoiteltuja asioita näkyi, paljon on asioita mitä vielä pitää korjata. Tietysti kun on 3-0 taululla, niin ei tässä auta kauheasti murehtia.

Kurssin kääntäminen oli Ilvekselle erittäin iso asia. Taustalla on päävalmentajan vaihdos Toni Kalliosta Lehtoseen ja voittopaineet ovat jo pitkään olleet kovat.

- Takana meillä on raskas jakso. Vaikka paineet kohdistuivat yhteen henkilöön eli päävalmentajaan, niin kyllä kaikki sen tunsivat. Olemme yrittäneet nyt saada joukkuetta henkisesti raiteilleen ja pelaajat ovat vastanneet siihen tosi hyvin. Kaikki ovat luottaneet siihen, että pisteitä tullaan ottamaan.

- Nyt oltiin oikeasti valmiita taistelemaan pisteistä. Pienillä viilauksilla saatiin luotua ylivoimia ja hyvällä korkealla prässillä saatiin Oulun puolustus välillä vaikeuksiin, Lehtonen taustoitti voittoa.

Lähde: ACO TV
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia