AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 7.8.2023

Veikkausliigasta Portugaliin - Otso Liimatta hyvin mielin uusin haasteisiin

Veikkausliigasta Portugaliin - Otso Liimatta hyvin mielin uusin haasteisiin

Otso Liimatta jatkaa uraansa Portugalissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Pikkuhuuhkajien taituri Otso Liimatta pelasi perjantaina ensimmäisen harjoitusottelunsa FC Famalicãossa. Portugalin liigakausi alkaa jo ensi viikolla.

Liimattaa vietiin kesän aikana moneen eri osoitteeseen. 19-vuotias nuorukainen on yhdistetty viime vuosien aikana useaan eri suurseuraan – spekuloinnille tuli päätös heinäkuun lopussa, kun AC Oulu tiedotti tähtipelaajansa siirrosta portugalilaisseura FC Famalicãoon. Suomalaisista Portugalin pääsarjassa on aiemmin nähty vain Jari Rantanen sekä Kimmo Tarkkio.

– Osa huhuista oli vain median spekulaatiota, mutta minulla kyllä oli talvella ja kesällä muitakin vaihtoehtoja kuin Famalicão. Kesän siirtoikkuna tuntui sopivalta ajankohdalta ottaa askel eteenpäin, ja tämä seura tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Seura todella halusi minut tänne, mikä oli tärkeää. Uskon, että voin kehittyä täällä, OLS:n ja Tervareiden kasvatti toteaa Palloliiton sivuilla.

Liimatta ehti pelata tällä kaudella 16 liigaottelussa, joissa syntyi neljä maalia. Jo 17-vuotiaana Veikkausliigassa debytoinut Liimatta valittiin kesäkuussa liigan kuukauden joukkueeseen, ja hän oli suuressa roolissa myös Suomen Cupin otteluissa.

– AC Oulu on tällä hetkellä sarjataulukon kärkipäässä ja cupin välierissä, joten kausi on ollut toistaiseksi onnistunut. Omat lähtökohtani kauteen olivat aika erilaiset kuin vuotta aiemmin, kun minulta odotettiin paljon enemmän – koin, että menin vuoden aikana eteenpäin pelaajana. Pelasin tänä vuonna paremmin kuin debyyttikaudellani, Liimatta huomauttaa.

Koko haastattelu löytyy Palloliiton verkkosivuilta.

Lisää uutisia