vko.31 // 5.8.2023

"Kauden parhaita puoliaikojamme" - IFK Mariehamnin pelissä hyvää tappiosta huolimatta

Grönvitt puristi Klubin ajoittain ahtaalle. (Kuva: Mira Lönnqvist)

IFK Mariehamnin lauantainen vierailu Helsingissä ei tuonut lisäpisteitä HJK:n kammettua joukkueitten kohtaamisesta voiton maalein 4-2.

Neljä päästettyä maalia oli toki liikaa IFK Mariehamnin kannalta, mutta päävalmentaja Daniel Norrmén näki pelissä hyviä elementtejä. Vaikka HJK meni nopeasti 2-0-johtoon, Grönvitt haastoi kärkipaikalle nousseen vastustajan tosissaan.

- Tulimme tänne ja olimme tarpeeksi rohkeita pyrkiäksemme pelaamaan omaa peliämme. Jos katsoo avausjaksoa ja pallollista pelaamistamme, se oli varmasti yksi tämä kauden parhaita puoliaikojamme, "Ahna" totesi Ålands Radiolle.

IFK Mariehamn kavensi avausjaksolla ja oli erittäin lähellä myös tasoitusta tauon alla. Norrmén näki tilanteen, jossa Tuco karkasi jo HJK-maalivahti Jesse Östiltäkin olleen selkeä rike, mutta takaapäin pallon Tucolta jaloillaan riistänyt Öst selvisi tilanteesta ilman vapaapotkuakin.

- Se [tilanne] olisi muuttanut pelin kuvan. Minusta meitä koeteltiin hiukan kovaa siinä ratkaisussa, Norrmén muotoili.

Positiivista IFK Mariehamnille oli Olawale Tehen paluu tositoimiin pitkän poissaolon jälkeen. Viime syksynä loukkaantunut Tehe pelasi viimeisen kymmenminuuttisen.

Lähde: Ålands Radio