AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2023

"Kyllä se on jäljen jättänyt" - KTP:n Lassi Nurmos palaa lauantaina kotimaisemiin

"Kyllä se on jäljen jättänyt" - KTP:n Lassi Nurmos palaa lauantaina kotimaisemiin

Lassi Nurmokselle Raatti on tuutu paikka. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP matkaa lauantaina AC Oulun vieraaksi ja ainakin yhdelle pelaajalle kyseessä on erityistapaus.

KTP:n kokoonpanoon nimittäin mitä luultavimmin palaa Lassi Nurmos, joka Junnu Vainion kappaletta mukaillen myös palaa "taas lapsuuden maisemiin". Tuo Junnun kyseinen kappale voi tulla mieleen myös David Ramadingayelle ja Joni Mäkelälle, joille Oulu on enemmän kuin tuttu paikka.

Vuoden 2013 kuntaliitoksessa Ouluun liittyneellä Haukiputaalla lähes 29 vuotta sitten syntynyt Nurmos on odottanut kuin kuuta nousevaa juuri AC Oulun kohtaamista.

- Väänsin neljä viikkoa sitten Suomen Cupin EIF-ottelussa kömpelössä tilanteessa polveni. Nyt se alkaa jo olla reilusti parempi, ja tuleva peli oli paksulla tussilla merkitty jo kuntoutuksen alussa.

- Jätetään kuitenkin oululaisille jotain jännitettävää, eikä paljasteta liikaa. Jätkät vetivät sen kuukauden, jonka olin pois, niin hyvin, joten mikään itsestäänselvyys kokoonpanoon pääseminen ei ole, vaikka kunnossa olisikin, Nurmos sanoo.

Luotettavasti tälläkin kaudella KTP:n puolustuslinjassa raataneen Nurmoksen pelinälässä ei ole ihmettelemistä, sillä hän istui liiga-avauksessa entistä seuraansa vastaan vaihtopenkillä, eikä pelannut Cupin pelissäkään loukkaantumisensa takia. Jos 179-senttinen toppari saa lauantaina peliaikaa, on se hurjat 207 ottelua AC Oulun riveissä pelanneelle työmyyrälle uusi kokemus.

- Sarjapelissä en ole vastapuolella kentällä ollut, joten olisihan se hieno kokea varsinkin, kun kaksi aiempaa peliä olen jo missannut.

- Kyllähän yhdeksän kautta ja yli 200 peliä on jäljen jättänyt, ei siitä mihinkään pääse, AC Oulusta Kotkaan vajaat parisen vuotta sitten saapunut Nurmos toteaa.

KTP:n kausi tähän mennessä saa Nurmokselta vähintäänkin tyydyttävän arvosanan.

- Ihan asiallinen on ensimmäinen puolikas ollut. Joukkueena ja henkilökohtaisestikin ollaan osoitettu, että kuulumme tänne.

- Olemme keränneet pisteitä tasaisesti ja kilpailleet tasaväkisesti ihan kaikkien kanssa. Toki loukkaantuminen keskeytti ikävästi omaa kautta, mutta parhaat pelit ovat vielä edessä.

Miten tähänastisella uralla vain pohjoisen Suomen seuroja (HauPa, OLS, Tervarit, AC Oulu, RoPS ja Kemi Kings) edustanut pelaaja on viihtynyt Kotkassa?

- Hyvin olen tänne sopeutunut. Täällä on hyvä olla jalkapalloilija, koska futiksella on paikallisesti paljon merkitystä ihmisille. Se on kuulunut ja näkynyt, ja se tuo virtaa.

Yhdeksännellä sijalla oleva KTP on neljäntenä majailevaa isäntäänsä 10 pinnaa perässä, mutta sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

- Tosi kova nippu on vastassa. He taistelevat tuplamestaruudesta ja kun meitä veikattiin putoamaan, niin haastajiahan me olemme. Odotan, että pystymme suoriutumaan omalla huipputasolla ja tekemään vastustajan iltapuhteesta hankalan.

Lisää uutisia