AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2023

FC Hakan Zarokostas avasi maalihanat euro-ottelun alla - "Tästä on hyvä jatkaa"

FC Hakan Zarokostas avasi maalihanat euro-ottelun alla - "Tästä on hyvä jatkaa"

Stavros Zarokostas sai kuparisen rikki viikonloppuna. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan hyökkääjä Stavros Zarokostas avasi kauden maalihanansa lauantaina FC Interiä vastaan, kun hän iski kaksi maalia. Zarokostas sai kuparisen rikki sopivasti juuri torstain euro-ottelun alla.

Zarokostas iski Janne-Pekka Laineen syötöstä Hakan avausmaalin Interiä vastaan ja tuplasi heti maalimääränsä viimeistelemällä toisen osumansa Logan Rogersonin esityöstä.

- Olisin tietenkin halunnut tehdä ensimmäisen maalini jo aiemmin tällä kaudella, mutta nyt sain sentään ennen tulevia euro-otteluja. Tästä on hyvä jatkaa torstain peliin, Zarokostas toteaa Hakan sivuilla.

Viime kaudella Zarokostas iski Veikkausliigassa seitsemän maalia, mutta ei ottanut ylimääräistä stressiä alkukauden maalittomuudesta.

- Kuivemmat hetket kuuluvat välillä jalkapalloon enkä ottanut siitä sen suurempia paineita. Minulla on ollut paikkoja kauden aikana, mutta olen myös ollut hieman epäonninen. Nyt hanat ovat auki ja olen varma, että maaleja alkaa taas tulla.

Hakan pelit jatkuvat torstaina, kun UEFA Konferenssiliigan karsinnat pyörähtävät käyntiin. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu pohjoisirlantilainen Crusaders FC. Zarokostas lähtee tulevaan kohtaamiseen luottavaisena.

- Olemme hieman skoutanneet jo vastustajaa. He näyttävät pelaavan aika suoraviivaista peliä ja meidän on pystyttävä painostamaan heitä. Uskon meidän olevan parempikuntoisia ja se tulee varmasti näkymään erityisesti ottelun loppupuolella. Inter-pelissä näytimme vaarallisuutemme ja meidän on vain oltava tarkempia molemmissa bokseissa.

Kausi ei ole vielä alkanut Pohjois-Irlannissa ja Haka pääsee lähtemään ottelupariin täydessä pelivalmiudessa. Zarokostas ennakoi Hakan pelituntumasta olevan hyötyä tulevassa otteluparissa.

- Uskon siitä olevan meille paljon apua. Mielestäni näytimme Interiä vastaan kuinka vaarallisia ja nopeita me olemme, ja voimme aiheuttaa Crusadersille vaikeuksia. Meillä on kestänyt hieman, että peli on klikannut, mutta hyökkäyspeli oli Interiä vastaan jo paljon parempaa. Meidän täytyy vain puolustaa tiiviisti ja hyökätä samalla tavalla kuin Interiä vastaan.

Haka pääsee avaamaan otteluparin kotikentällään. Hyvä tulos Tehtaan kentältä petaisi Hakalle hyvät lähtöasetelmat ensi viikolla Belfastissa pelattavaan toiseen osaotteluun.

- Mielestäni siitä on etua, että pelaamme ensimmäisen osaottelun kotona. Ensimmäinen peli on molemmille varmasti pieni arvoitus ja siinä on mahdolliset hankkia hyvät asetelmat toiseen osaotteluun. Toisessa osaottelussa tiedämme paremmin mitä tuleman pitää ja voimme sopeuttaa omaa peliämme sitä ajatellen.

FC Haka-Crusaders FC torstaina 13.7. Tehtaan kentällä kello 19.00.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia