AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 10.7.2023

Harry Sawyer isoin odotuksin VPS:aan - "Haluan olla voimakas uhka rangaistusalueella"

Harry Sawyer isoin odotuksin VPS:aan - "Haluan olla voimakas uhka rangaistusalueella"

VPS saa uuden vaihtoehdon hyökkäykseen. (Kuva: Apollo Photo)

VPS julkisti maanantaina sopimuksen australialaishyökkääjä Harry Sawyerin kanssa.

Sawyer on totutellut Vaasaan muutaman päivän ajan, ja kertoo nauttivansa kaupungin sykkeestä. Brisbanesta lähtöisin oleva hyökkääjä ei malta odottaa kentälle pääsemistään, ja pelaajana Sawyerin vahvuuksiin kuuluvat omien sanojensa mukaan aggressiivinen pelityyli ja viimeistely.

- Loistava fiilis. Vaasassa on mukavan aurinkoista ja en malta odottaa kentälle pääsyä. Vaasassa on kaunista ja kaikki ovat toivottaneet minut hienosti tervetulleeksi. Isona hyökkääjänä haluan olla voimakas uhka rangaistusalueella. Olen aggressiivinen pelaaja, joten tykkään laittaa kroppaani likoon ja pyrin tekemään vaikutuksen peliin ratkaisevilla hetkillä. Olen innoissani näiden asioiden tuomisesta kentälle ja haluan auttaa joukkuetta parhaani mukaan.

Uuteen maahan ja sarjaan totuttelu on kenelle tahansa haasteellista, vaikka Sawyer onkin aiemmin kuullut Suomen jalkapallokulttuurista ja maan tavoista silloiselta seuratoveriltaan, Aleksandr Kokolta. Saapuessaan australialaishyökkääjä yllättyi myös suomalaisten englannin kielen taidosta.

- Pelasin aiemmin Aleksandr Kokon kanssa, joka kertoi noin vuosi sitten minulle suomalaisesta jalkapallosta. Hän kertoi, kuinka hieno maa Suomi on ja kuinka ihania ihmiset ovat täällä. Veikkausliiga on hyvin vahva, hyvin rakennettu ja taktinen sarja. Olen innoissani tullessani tänne. Pidän siitä, miten joukkueemme pelaa ja uskon onnistuvani hyvin täällä.

- Ennen saapumistani pelkäsin, etten tulisi hyvin täällä toimeen suomen kielen osaamattomuuteni takia, mutta kaikki ovat olleet todella mahtavia ja vastaanottavia. En malta odottaa koko joukkueen tapaamista, Sawyer toteaa innostuneena.

Sawyer odottaa itseltään paljon, ja toivoo VPS-kannattajilta innostuneisuutta jäljellä oleviin kauden otteluihin.

- Minulla on korkeat odotukset itseltäni. Tähtään aina korkealle mihin ikinä menenkään, joten haluan tehdä suuren vaikutuksen ja olla niin vahva joukkueessa kuin voin olla, jotta voimme nousta sarjataulukossa ylöspäin ja päättää kauden vahvasti.

- Haluaisin sanoa kaikille VPS-kannattajille, että innostukaa! Päätämme kauden korkealla sävelellä ja en malta odottaa teidän edessänne pelaamista. Olen nähnyt TV:sta, kuinka kannustavia olette ja en malta odottaa maalien tekemistä teidän läsnä ollessanne, Sawyer kuittaa.

Lisää uutisia