AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 8.7.2023

Komea debyytti Veikkausliigassa - Interin Valentin Purosalo pamautti heti maalin

Komea debyytti Veikkausliigassa - Interin Valentin Purosalo pamautti heti maalin

Valentin Purosalo debytoi komeasti Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter tasasi pisteet lauantaina FC Hakan vieraana maalein 2-2 kaikkien osumien nähtyä päivänvalon jo avausjaksolla.

Interin avauskokoonpanossa nähtiin ensimmäiset Veikkausliiga-minuuttinsa pelannut 17-vuotias Valentin Purosalo. Vaikka maalinteko ei Purosalon ykköstehtävä kentällä olekaan, hän osui Matias Ojalan keskityksestä laukoen maukkaasti turkulaisten toisen maalin verkon perukoille.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen nuorukaisen otteisiin ensimmäisessä ottelussaan.

– Purosalo on 05-syntynyt Interin oma kasvatti, hän pääsi joulukuussa mukaan treeniryhmään ja sai edustusjoukkueeseen sopimuksen ja roikkuu 05-syntyneiden maajoukkueringissä. Hyvin juoksuvoimainen ja itsevarma pelaaja. Olen tosi tyytyväinen, että hän tuli ja onnistui.

- Totta kai siellä on paljon parannettavaakin, mutta hyvä itseluottamus ja maali debyytissä, niin on se minun mielestä hieno askel koko seuralle, että tulee omia pelaajia kentille, "Jallu" kertoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Ensimmäisessä ottelussaan Purosalo pelasi 61 minuuttia.

– Maalista tosi hyvä fiilis, oli tosi hieno tehdä Inter-paidassa ensimmäinen maali Veikkausliigadebyytissä. Mutta oltaisiin tietty se voitto sieltä haluttu, mutta oli tämä peli parannusta sekä tuloksellisesti, että pelillisesti edelliseen niin sinänsä voi olla vähän tyytyväinenkin, Purosalo kuvaili fiiliksiä ottelun jälkeen.

Lisää uutisia