AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2023

Nopea nousu Veikkausliigapelaajaksi - Inter käytti vahvasti esiintyneen Bismarck Ampofon option

Nopea nousu Veikkausliigapelaajaksi - Inter käytti vahvasti esiintyneen Bismarck Ampofon option

"Opoku" on lunastanut nopeasti paikkansa Interin kokoonpanossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Inter on käyttänyt maaliskuussa Suomeen saapuneen Bismark Ampofon sopimuksen kahden vuoden option. 20-vuotiaan ghanalaiskeskikentän sopimus jatkuu näin ollen kauteen 2025 saakka.

Bismark "Opoku" Ampofo on saanut alkukaudesta vastuuta, kun hän on löytänyt tiensä avauskokoonpanoonkin kahdeksassa edustusjoukkueen ottelussa. Veikkausliigassa nuori keskikenttäpelaaja on pelannut 488 minuuttia ja kahdesta Suomen Cupin ottelusta ghanalainen on kellottanut täydet 180 minuuttia.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen, että Ampofo jatkaa sinimustissa.

– Opoku on noussut aika suuresta tuntemattomuudesta hyväksi liigapelaajaksi todella nopealla aikavälillä. On todella mielenkiintoista nähdä mihin tämä nousujohteinen kehityssuunta jatkuu. Olen iloinen, että meillä oli mahdollisuus käyttää tämä optio, "Jallu" kertoo.

Paljon peliaikaa Interissä saanut Ampofo jatkaa hyvillä mielin uraansa Turussa. Alkukausi on sujunut nousujohteisesti ja keskikenttäpelaaja on sopeutunut hyvin joukkueeseen.

– Omat esitykseni ovat parantuneet koko ajan ja olen iloinen, että valmennustiimi ja pelaajat ovat auttaneet minua sopeutumaan todella nopeasti. Vielä on paljon varaa parantaa ja tulen antamaan kaikkeni jatkossakin kentällä.

– Olen todella iloinen, että jään tänne vielä kahdeksi vuodeksi. Odotan sitä innolla, sillä tunnen oloni täällä todella kotoisaksi. Meidän kannattajat ovat mahtavia ja rakastan heitä, ja haluankin jäädä tänne vielä useammaksi vuodeksi. Luojan avulla voin myös itse antaa heille iloa, jota he ansaitsevat, hyvien esitysten ja voittojen kautta.

Keskikenttäpelaajan katse on tällä hetkellä tiukasti meneillään olevassa kaudessa, mutta Ampofo odottaa tulevaa innolla.

– En tykkää ennustaa tulevaisuutta, sillä vain Jumala tietää mitä tulee tapahtumaan, mutta odotan innolla edessäni olevia vuosia täällä. Tällä hetkellä haluan keskittyä tähän kauteen ja auttaa joukkuetta tavoitteiden saavuttamisessa, Opoku päättää.

Lisää uutisia