AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2023

FC Interin Ampofo viihtynyt hyvin Turussa – ”Olen todella nauttinut Veikkausliigasta tähän asti”

FC Interin Ampofo viihtynyt hyvin Turussa – ”Olen todella nauttinut Veikkausliigasta tähän asti”

Bismark Ampofo on sopeutunut hyvin Suomeen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin yksi tämän kauden valopilkuista on ollut Bismark Ampofo. 20-vuotias ghanalainen keskikenttäpelaaja on asettunut hyvin Interiin ja Turkuun.

Maaliskuussa Suomeen saapunut Ampofo kertoo sopeutuneensa hyvin ja välttyneensä kulttuurishokilta.

– Tiesin, että Suomen kulttuuri on hyvin erilainen kuin oma kulttuurimme kotona, joten en kokenut shokkia saapuessani tänne. Kulttuuri verrattuna Ghanaan on hyvin erilainen monessa suhteessa, selkeitä eroja on esimerkiksi ruuassa ja säässä. En ole ollut täällä vielä kauaa, mutta olen rakastanut sitä mitä olen nähnyt ja nauttinut kaupungista sekä ihmisistä täällä. Olen viihtynyt hyvin Turussa ja uskon, että ajan kanssa viihdyn vielä entistä paremmin, Ampofo kertoo Interin sivuilla.

Ampofo kertoo seuranneensa Veikkausliigaa jo pidemmän aikaa ja nauttinut pelaamisesta.

– Olen todella nauttinut Veikkausliigasta tähän asti. Jo ennen tuloani tänne seurasin liigaa ja näin sen olevan erittäin hyvä sarja. Olen huomannut kehitystä vuosi vuodelta ja sarjan tulevan entistä ammattimaisemmaksi.

20-vuotias keskikenttä on pelannut paljon minuutteja Interin paidassa ja löytänyt paikkansa hyvin joukkueessa.

– En sanoisi olevani yllättynyt saamastani peliajasta, koska uskon Jumalaan, ja hänen kanssaan kaikki on mahdollista. Jalkapallossa voi tapahtua mitä tahansa, joten meidän pelaajien on oltava aina valmiita kaikkeen. On tehtävä kovasti töitä ja toivoa, että se riittää saamaan paljon peliminuutteja ja tilaisuuden tullen hyödynnettävä se.

– Olen tykännyt pelata kaikkien pelaajien kanssa. Ihana asia jalkapallossa onkin se, että saa tavata niin paljon uusia ihmisiä. Uusien pelaajien on todella helppo tulla ja asettua Interin ryhmään ja se on asia mitä on kehuttava, Ampofo päättää.

VPS - FC Inter Lemonsoft Stadionilla lauantaina 1.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia