AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2023

Simo Roiha iski hattutempun - KTP jatkaa Suomen Cupissa puolivälieriin

Simo Roiha iski hattutempun - KTP jatkaa Suomen Cupissa puolivälieriin

Simo Roiha täydensi hattutemppunsa pilkulta. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Kahdeksantena Veikkausliigassa oleva KTP on nyt myös Suomen cupissa kahdeksan parhaan joukossa, kun vihreävalkoiset kaatoivat Arto Tolsa -areenalla Ekenäs IF:n keskiviikkona maalein 3-0 (1-0).

KTP kohtaa puolivälieräottelussa heinäkuun viidentenä päivänä kotikentällään joko AC Oulun tai Vaasan Palloseuran, jotka pelaavat tänään Oulussa.

Kotijoukkueen sankariksi nousi 1748 katsojan edessä Simo Roiha, joka onnistui jo toisen kerran tällä kaudella Cupin pelissä iskemään pallon vastustajan maaliin kolme kertaa. 32-vuotias hyökkääjä iski Ykkösessä kolmantena olevaa EIF:iä vastaan avauspuoliajalla kerran, kun puoli tuntia oli pelattu, ja toisella puoliajalla kahdesti 77. ja 83. minuutilla.

MyPan kotikentällä Roiha tarvitsi hattutemppuunsa aikaa vain 18 minuuttia (25-43), mutta vastuskin oli reilu kuukausi aiemmin "hieman" toista luokkaa.

- Lehtiranta (Juho) pääsi vetämään rankkarialueen rajalta ja pallo kimmahti puolustajasta suoraan minulle vitosen rajalle, Roiha muisteli ensimmäistä maaliaan.

Toisen puoliajan viidennellä minuutilla isäntien Jack de Vriesillä oli oiva mahdollisuus käytännössä jo lähes ratkaista peli, mutta hän jotenkin jäätyi vapaaksi päästessään yrittäen laukauksen sijaan tavoitella syötöllään Roihaa, ja tilanne kuivui kokoon.

Kaikesta näkee, että yhdeksän tunnin maalittomuudesta pääsarjassa on kehittynyt ensi tiistain FC Lahti-ottelussa mitä ilmeisimmin viimeisen kerran KTP-paidassa olevalle yhdysvaltalaistaiturille melkoinen henkinen taakka. Venezian laina on näyttänyt osaavansa pelata, mutta maalinteko liigassa on tuottanut tuskaa.

Tämän jälkeen EIF kehitteli pikatahdissa kolme mukavaa maalintekopaikkaa, mutta KTP:n maalissa jälleen cup-pelissä torjunut Matias Niemelä oli mies paikallaan.

- Katsomme aina tilanteen mukaan, miten joukkuetta peluutetaan, mutta Niemelä pelasi tosi hienosti tänään ja tämä taisi olla hänen paras ottelunsa tähän asti.

- Ei ole mitään syytä, miksei hän jatkaisi seuraavallakin kierroksella tolppien välissä, UEFA:n valmentajakoulutuksessa olevaa päävalmentaja Jussi Leppälahtea tuurannut Mikko Viitsalo jutteli.

Kun EIF ei pystynyt tasoitukseen, pääsi Roiha ratkaisemaan pelin. Ensin 187-senttinen FC Lynxin kasvatti hyödynsi vieraiden karmean harhasyötön, minkä jälkeen hän viimeisteli loppuluvut rankkaripisteeltä.

- Sain piiloteltua itseni sen verran hyvin, että vastustaja ei varmaan huomannut minua ja sortui heikkoon syöttöön alaspäin. Rankkarissa kerkesin huomata maalivahdin liikkeen toiseen suuntaan ennen vetoani, Roiha sanoi.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia