AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 18.6.2023

Otto Kemppainen uskoo SJK:n mestaruusmahdollisuuksiin – ”Hyvä pöhinä päällä”

Otto Kemppainen uskoo SJK:n mestaruusmahdollisuuksiin – ”Hyvä pöhinä päällä”

Otto Kemppainen pelaa vahvaa debyyttikautta Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n puolustaja Otto Kemppainen on pelannut vahvaa debyyttikautta Veikkausliigassa. SJK on aloittanut kautensa vahvasti ja Kemppainen uskoo menon jatkuvan myös loppukauden ajan.

Kemppainen debytoi miesten peleissä kaudella 2020 jo 16-vuotiaana. Tällöin pakki pelasi Kakkosta RoPS:n reservijoukkueessa – seuraavalla kaudella nuorukainen nostettiin edustukseen. Kemppainen oli osa rovaniemeläisten nuorta joukkuetta, joka taisteli noususta viimeiseen asti, mutta joutui lopulta pettymään liigakarsinnassa.

FC Santa Clausia ja TP-47:ää nuorempana edustanut Kemppainen siirtyi alkuvuodesta 2022 Hellas Veronaan. Saapasmaan visiitti jäi puolen vuoden mittaiseksi – seuraava osoite oli Seinäjoki. Kemppaisen ensiesiintyminen SJK-paidassa nähtiin Akatemian riveissä, mutta tämän kevään Liigacupissa pakki oli jo edustuksen miehiä.

SJK on Veikkausliigan alkukauden kenties suurin yllättäjä – ja ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt vielä otteluakaan. Joaquin Gomezin miehistö on voittanut kahdeksan ottelua ja pelannut kolmesti tasan, ja omissa on kolissut vain kolmesti. Vahva puolustus on yksi syistä, miksi SJK on pystynyt haastamaan sarjakärki KuPS:n sekä kolmantena majailevan HJK:n.

– Luotamme pelisuunnitelmaamme ja pelaamme jokaisen ottelun loppuun asti – olemme ratkaisseet aika monta peliä lisäajalla. Kolme päästettyä maalia 11 pelissä kertoo paljon puolustuksestamme. Olemme antaneet vastustajille vähän paikkoja, ja maalivahtimme on hoitanut hommansa loistavasti, kahdeksassa ottelussa pelannut Kemppainen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

SJK:n seurahistorian ainoa Suomen mestaruus löytyy kaudelta 2015, ja sittemmin seura on ollut mitaleilla kahdesti. Tämän kauden pistetahti on ollut vakuuttava etenkin, jos sitä vertaa viime vuoteen, jolloin SJK keräsi 27 ottelusta 35 pistettä – edellytykset palata mitalikantaan sekä europeleihin ovat erinomaiset.

– Joukkueessamme on sen verran hyvä pöhinä päällä, että minulla on iso usko meihin. Kun jatkamme työntekoa, voimme taistella mestaruudesta loppuun asti.

19-vuotias Kemppainen debytoi Pikkuhuuhkajissa harjoitusottelussa Puolaa vastaan. Pikkuhuuhkajien ottelut jatkuvat tiistaina, kun vastaan asettuu vieraskentällä Slovenia.

– Olemme katsoneet Sloveniasta klippejä, ja se on aika fyysinen porukka, joka pelaa suoraviivaisesti. Pystymme parantamaan pallollista peliämme Puola-matsista – pystymme kyllä pitämään palloa myös vastustajan kenttäpuoliskolla ja hyökkäyskolmanneksellamme. Olemme hyviä vastaiskuissa, ja pyrimme rankaisemaan vastustajaa niistä.

Lisää uutisia