AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 18.6.2023

KuPS:n akatemiapelaajat ottavat askeleita eteenpäin Ykkösen MP:ssä - "Kova ympäristö kehittyä"

KuPS:n akatemiapelaajat ottavat askeleita eteenpäin Ykkösen MP:ssä - "Kova ympäristö kehittyä"

Lauri Sahimaa on lainalla MP:ssa.

KuPS:n akatemiassa viime vuonna pelanneet Niklas Orjala, Otto Ruoppi ja Lauri Sahimaa hakevat seuraavia kehitysaskeleitaan Ykkösessä Mikkelin Palloilijoiden riveissä.

Orjala teki MP:n kanssa suoran sopimuksen, kun taas Ruoppi ja Sahimaa ovat KuPS:n sopimuspelaajia, jotka ovat Mikkelissä lainassa. Viime kaudella pelaajien kanssa vielä talenttivalmentajana työskennellyt Tero Taipale näkee pelaamisen MP:ssä oleva oikea askel pelaajien uralla.

- Viime vuosi Kakkosessa oli hyvää aikaa nuorille pelaajille kehittyä ja saada kokemusta miesten peleistä, mutta näiden ukkojen kohdalla pelaaminen sarjaporrasta ylempänä vieläkin kovemmassa ympäristössä on ehdottomasti oikea ratkaisu. Hienoa, että MP:n kanssa löytyi yhteinen intressi yhteistyölle.

- MP saa käyttöönsä lahjakkaita pelaajia ja nuoret lupaukset saavat puolestaan tarpeeksi kovan ympäristön kehittyä lisää, Taipale kertaa yhteistyön taustoja.

Pelaaminen tuloksesta ammattilaisjoukkueessa asettaa pelaajat kovan haasteen eteen. MP:n päävalmentaja Juha Pasoja onkin tyytyväinen nuorten pelaajien suorittamiseen, kun sarjapelejä on takana 10 kierrosta.

- Vaikka kaikilla pelaajilla on vielä osa-alueita kehitettävänä, niin pojat ovat ansainneet jokaisen minuutin itse, minkä kentällä ovat pelanneet. Orjalasta ja Ruopista näki nopeasti, että kummatkin ovat valmiita Ykkösen peleihin, mutta Sahimaan kohdalla piti tehdä hieman ekstratöitä, että mies pääsi vaadittavaan pelikuntoon, Pasoja muistelee pelaajien saapumista Mikkeliin.

KuPS:n entinen talenttivalmentaja Taipale on tyytyväinen nuorten pelaajien ratkaisuihin ja rohkeuteen ottaa seuraava kehitysaskel urallaan MP:n riveissä Ykkösessä. Hyppy juniorisarjoista KuPS:n edustusjoukkueeseen on lähtökohtaisesti monelle liian iso kerralla tehtäväksi. Eikä Ykköseen tai Kakkoseenkaan mennä noin vain pelaamaan, mutta näissä ympäristöissä on Taipaleen mukaan vain juniorivuosien loppumetreillä pärjättävä, mikäli mielii kehittyä jalkapallossa korkealle tasolle.

- Jokainen pelaaja ja tarina on tietenkin yksilöllinen, mutta mahdollisuus tutustua miesten sarjoihin akatemiaympäristössä tai näissä tapauksissa lainapestit Ykköseen Sahimaan ja Ruopin kohdalla ovat olleet onnistuneita valintoja.

- Itse en ollut tuossa iässä lähelläkään ukkojen nykyistä tasoa ja tahkosin kuitenkin muutaman pelin liigassa, joten tiedän että pojilla on mahdollisuus päästä eteenpäin, mikäli vain työnteko maittaa ja motivaatio riittää. Käytännössä mitä enemmän on valmis tekemään töitä, niin sen vähemmän menestymiseen tarvitaan onnea, Taipale pohtii pelaajien tulevia askeleita futisurillaan.

Ykköstä tasapisteissä Gnistanin kanssa johtavan MP:n riveistä löytyy myös kaksi jo hieman kokeneempaa KuPS -taustaista pelaajaa. Maalivahdit Jonne Uronen ja Aleksi Honka-hallila, joista jälkimmäinen on ottanut roolin MP:n ykkösmaalivahtina tänä vuonna.

Pelaajien mietteitä MP:stä ja omista uristaan KuPS:n verkkosivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia