AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2023

Diogo Tomas sai eväät Norjaan Veikkausliigasta – ”Auttanut minua sopeutumaan”

Diogo Tomas sai eväät Norjaan Veikkausliigasta – ”Auttanut minua sopeutumaan”

Diogo Tomas on ottanut heti ison roolin Norjassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Diogo Tomas lukeutui Veikkausliigan toppariparhaimmistoon kunnes siirtyi talvella Norjan pääsarjaan Odds BK:n riveihin. Tomas on ottanut nopeasti ison roolin uudessa joukkueessaan.

Tomas on noussut heti avauskokoonpanon pelaajaksi ja nauttinut olostaan uudessa seurassa.

– Olen saanut hyvän vastaanoton ja minun on ollut hyvä olla siellä. Tuntuu, että olen löytänyt paikkani sieltä aika nopeasti. Tiedän, mitä minulta odotetaan ja tiedän, mitä minulla on annettavaa. Kehityn mielestäni koko ajan ja se oli yksi tämän stepin tärkeimmistä aspekteista, Tomas kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Tomas ehti kehittyä Veikkausliigassa sarjan eliittipelaajaksi ennen kuin otti ensimmäisen askeleensa ulkomaille. Tomas näkee Veikkausliigakokemuksesta olleen hyötyä uudessa ympäristössä.

– Veikkausliiga on todella taktinen sarja ja se on auttanut minua sopeutumaan Norjaan. Siellä on enemmän tempoa ja vauhtia, mutta minusta tuntuu, että näen pelin enemmän kokonaisvaltaisesti, ja olen pystynyt auttamaan joukkuetta siten. Molemmissa sarjoissa on puolensa ja vahvuutensa. On tuntunut hyvältä päästä ympäristöön, jossa tulee koko ajan haastoja ja tilanteita ja pitää olla hereillä jatkuvasti. Se on kasvattanut.

Tomas on myös mukana Huuhkajien miehistössä, kun Huuhkajat jatkaa EM-karsintojaan kohdatessaan Slovenian ja San Marinon. Tomas lähtee hakemaan peleistä täyttä pistepottia.

– Tulos on tärkein. Se on näissä peleissä ainut, joka merkitsee. Mietin koko ajan, mitä voin tehdä, jotta joukkue menestyy. Vastustajat tulevat olemaan todella erilaisia. Toinen on todella fyysinen ja suoraviivainen ja toisessa pelissä meillä on enemmän palloa, kolme A-maaottelua urallaan pelannut Tomas miettii.

Lisää uutisia