AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 13.6.2023

SJK-pelaajia maajoukkueisiin - Jaime Morenolla ja Terry Yegbellä edessä isot turnaukset

SJK-pelaajia maajoukkueisiin - Jaime Morenolla ja Terry Yegbellä edessä isot turnaukset

Jaime Moreno edustaa Nicaraguaa Gold Cupissa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK-pelaajia on lähtenyt maajoukkuetehtäviin ja etenkin Jaime Morenolla ja Terry Yegbellä on edessä isot haasteet. Mahdollisen menestyksen myötä kaksikko saattaa palata Seinäjoelle vasta pitkällä heinäkuussa.

Hyökkääjä Jaime Moreno lähtee edustamaan kotimaataan Nicaraguaa Väli- ja Pohjois-Amerikan mestaruusturnaukseen, eli Gold Cupiin. Lopputurnaus vertautuu UEFA-alueen Euroopan Mestaruuskisoihin. Lopputurnaus pelataan USA:ssa ja Kanadassa. Gold Cup pelataan kesä-heinäkuun vaihteessa, lohkovaihe päättyy 4. heinäkuuta ja finaali pelataan 16. heinäkuuta.

Puolustaja Terry Yegbe puolestaan on valittu Ghanan U23-maajoukkueeseen, joka osallistuu Afrikan U23-ikäluokan mestaruusturnaukseen Marokkoon. Kesä-heinäkuun vaihteessa pelattavan turnauksen kolme parasta joukkuetta saa paikan 2024 Pariisin kesäolympialaisiin. Turnauksen lohkovaihe päättyy kesäkuun lopussa ja finaali pelataan 8. heinäkuuta.

Keskikenttäpelaaja Nooa Laine lähtee Malesian A-maajoukkueen mukaan, joka kohtaa harjoitusotteluissa Salomonsaaret ja Papua-Uusi-Guinean. Laine on syntynyt ja kasvanut Suomessa, sekä edustanut Suomea poikamaajoukkueissa, mutta omaa mahdollisuuden edustaa isänsä kotimaata Malesiaa harjoitusotteluissa. Pelit pelataan 14. ja 20. kesäkuuta.

Laitapuolustaja Otto Kemppainen lähtee Suomen U21-maajoukkueen mukana kohtaamaan Puolan ja Slovenian maaotteluissa ja SJK Akatemian puolustaja Oskari Väistö lähtee Suomen U18-maajoukkueen mukaan ja kohtaa Baltian maat Viron, Liettuan ja Latvian. Pikkuhuuhkajien ottelut pelataan 15. ja 20. kesäkuuta. Suomen U18-joukkue pelaa turnausmuotoiset ottelut 14., 16. ja 18. kesäkuuta.

– Olemme erittäin ylpeitä näistä pelaajista, jotka lähtevät maajoukkuetehtäviin. Mielestäni tämä myös kertoo siitä, miten hyvin joukkueemme on nyt esiintynyt, ja miten korkealla tasolla näiden pelaajien henkilökohtaiset näytöt ovat niissä olleet, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Lisää uutisia