AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.23 // 7.6.2023

Ruudun studioisäntä Tero Karhu: "Nyt aletaan olla vedenjakajalla"

Ruudun studioisäntä Tero Karhu: "Nyt aletaan olla vedenjakajalla"

Tero Karhu jakaa jo välitodistuksia. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan viikon kierroksella nähdään myös kaksi kuumaa derbyottelua ja samalla runkosarja lähestyy jo puoliväliään.

Studioisäntänä Pirkanmaan ja Pohjanmaan derbyjen Ruutu+-lähetyksissä toimivalla Tero Karhulla on mielessään jo välitodistusten arvosanat Veikkausliigajoukkueille.

- Vaikka kuulostaakin hieman kliseiseltä, niin todella isoista peleistä on kyse. Keskiviikkona on tarjolla Pirkanmaan herruus, kunniaa ja kolme täppää, mutta mikä tärkeintä, voitto tästä ottelusta kääntäisi sekä Hakan että Ilveksen suunnan ylöspäin. Ilves nousisi sinne, minne kuuluukin ja Haka katkaisisi kuivan kautensa, Karhu arvioi.

- Kyllä tässä ollaan selvästi jonkinlaisella vedenjakajalla ja askelia kohti välitodistuksia otetaan. Selvää petraamista kaipaa ainakin Hakan puolustaminen, sillä joukkue on päästänyt 19 maalia, mikä on eniten koko sarjassa. Ja jotenkin tuntuu, että Hakalta on itseluottamus ja keinot vähissä. Tai näin oli ainakin KuPSia vastaan, studioisäntä pohtii.

Pohjanmaan ykköseksi Karhulla on vain yksi suosikki.

- SJK:n alkukausi on ollut mielettömän hyvä ja vastassa on sarjan jumbo VPS. Onko Vepsu sitten kuitenkaan sarjan huonoin joukkue, sitä voidaan miettiä. Jos Hakalla sakkaa puolustuksessa, niin vastaavasti VPS:n ongelmat ovat maalinteossa. Se on tehnyt vähiten maaleja, samoin kuin SJK on niitä päästänyt, Karhu listaa.

Hän muistuttaa kuitenkin derbyjen olemuksesta.

- VPS:lle on varmasti aika iso psykologinen juttu, lähteekö se maaottelutauolle viimeisenä, mutta kun kahdessa viimeisessä ottelussa ovat vastassa SJK ja KuPS, niin ei kovin helpolta vaikuta. Mutta muistetaan kuitenkin, että paikallispeleissä peruspelaaminen usein unohtuu ja tunne ottaa vallan, tämä voi sataa siis myös VPS:n laariin, Tero Karhu uskoo.

Molempia studioita isännöi Tero Karhu. Asiantuntijoina keskiviikkona ovat Mika Hilander ja Pekka Lagerblom, Velja Engström selostaa.

Torstaina asiantuntijoina ovat Markku "Rive" Kanerva, Mehmet Hetemaj ja Mika Hilander. Selostuksesta vastaa Kim Kallström.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia