AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 5.6.2023

"Pelin taso on yllättänyt minut positiivisesti" - Dejan Iliev viihtyy HJK:ssa ja Veikkausliigassa

"Pelin taso on yllättänyt minut positiivisesti" - Dejan Iliev viihtyy HJK:ssa ja Veikkausliigassa

Dejan Iliev kehuu Veikkausliigan tasoa ja tasaisuutta. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Täksi kaudeksi HJK:n reiveihin siirtynyt Pohjois-Makedonian maajoukkuemaalivahti Dejan Iliev on viihtynyt seurassa mainiosti.

Suomen talvi ei välttämättä ollut Ilieville mieluisa yllätys, mutta säiden lämmetessä ja kauden käynnistyttyä Iliev perheineen viihtyy mainiosti Klubissa. Sopimus on maalia 1+1 vuotta, mutta Iliev olisi valmis käyttämään option vaikka heti.

- Tietenkin! Jos seura vaan niin haluaa. Olen ollut tyytyväinen seuraan, joukkuekavereihin, faneihin… joten jos HJK haluaa pitää minut, tietysti haluan jäädä.

Oletko kokenut jalkapalloilullisia yllätyksiä täällä?

- Mitenköhän tämän sanoisin… no, sanotaan suoraan: Pelin taso on yllättänyt minut positiivisesti, Veikkausliigan taso on parempi kuin odotin. Tietysti me olemme HJK, ja meidän pitäisi voittaa kaikki vastustajat, mutta suoraan sanoen en odottanut, että muutkin joukkueet olisivat näin hyviä. Minusta kuka tahansa joukkue voi täällä voittaa kenet tahansa. Iliev kertoo.

Iliev tuli valituksi myös pohjois-Makedonian maajoukkueeseen kesään EM-karsintaotteluihin. Tämä oli iso asia etenkin ennen HJK-siirtoa takana olleeseen loukkaantumiseen peilaten.

- Se on upea juttu. Pääsin ensimmäisen kerran pelaamaan A-maajoukkueessa viime kesänä Gibraltaria vastaan, mutta sen jälkeen olin polvioperaatiossa, joten olen ollut sivussa maajoukkueesta. Nyt valinta on hyvä buusti itseluottamukselle.

- Meillä on tärkeät ja haastavat pelit edessä Ukrainaa ja Englantia vastaan, mutta ennen niitä keskittyminen on tietysti täysin HJK:n peleissä.

Mitkä olivat ilievin tuntemukset ennakkoon eksoottisesta paluumatkasta Maarianhaminasta laivalla ja paljon muuta HJK:n verkkosivujen haastattelussa alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia