AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.23 // 5.6.2023

Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – osa 7

Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – osa 7

Willis Furtdao on osoittautunut kullanarvoiseksi KTP:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehitys- ja sisältöpäällikkö Eero Tuominen nostaa viikoittain esiin Veikkausliigasta ihmisiä, tekoja, tarinoita sekä puheenaiheita, jotka ovat kaiken hehkutuksen ansainneet.

Free Willis 3

Muistatteko elokuvan nimeltä Free Willy? Kyseisessä elokuvassa delfinaarioon vangittu miekkavalas, nimeltään Willy, ei viihdy kyseisessä delfinaariossa ja ihmisille esiintyminen ahdistaa. Willy on surullinen ja onneton. Sen kuuluisi päästä vapauteen takaisin mereen ja lopulta se onnistuukin Jesse-pojan avulla.

Kyseisestä elokuvasta tehtiin aikoinaan jatko-osakin, mutta sen jälkeen on ollut hiljaista.

Kunnes Kotkassa alkoi olla ainekset paluuseen. Tämä Free Willis 3 -elokuva on kuitenkin totista totta ja juonikin poikkeaa totaalisesti kahdesta ensimmäisestä teoksesta.

Tarkoitan tietenkin FC KTP:n Ranskassa syntynyttä, mutta Kap Verden maajoukkuetta edustavaa Willis Furtadoa. Tämä "Willy" on löytänyt Arto Tolsa Areenalla oman vapautensa, luovuutensa sekä alkukierroksilla kadoksissa olleen juoksukunnon – eikä kukaan halua päästää 25-vuotiasta virtuoosia ja johtajaa pois Kotkasta.

Furtado ratkaisi lauantaina komealla maalillaan kotivoiton kotkalaisille Vaasan Palloseuraa vastaan. Edellinen ratkaisuosuma syntyi puolestaan edellisellä kierroksella Tapiolassa Hongan vieraana. KTP on löytänyt helmen, joka on vasta päässyt vauhtiin. Ihanaa katseltavaa!

"Tavoite on päästä edustusjoukkueen mukaan". Näin, turhan vaatimattomasti linjasi puolestaan Seinäjoen Jalkapallokerhon 22-vuotias ghanalaispuolustaja Terry Yegbe viime marraskuussa jatkettuaan lainasopimustaan SJK:n kanssa.

Vielä viime kauden "Ghanan helmi" kypsyi ja kasvoi SJK Akatemia paidassa, mutta nyt!

Voimakas ja suorastaan massiivisen dynaaminen Yegbe on aloittanut kautensa SJK:n paidassa mykistävän vakuuttavasti. Yhtä ottelua lukuun omatta täydet minuutit SJK:n alakerrassa urakoinut Yegbe säväyttää jokaisella katselukerralla kuin auringonlasku Kreetan saarella konsanaan. Ja tätä haluaa nähdä myös lisää!

Entä saisiko olla kahavia maidolla vai ilman? Juuri nyt näyttää siltä, että AC Oulun hyökkääjän Ashley Coffeyn tarjoamaan kahvihetkeen täytyy lisätä vielä makeinta mahdollista kermaa. Seitsemän maalin maalipörssin johtajaa on hehkutettu tässäkin juttusarjassa jo aikaisemmin, mutta tästä makuelämyksestä tykkäävät varmasti jo monet teen juonnin ystävätkin.

Tämäkin vielä!

Debyytti Veikkausliigassa 16-vuotiaana. Siitä oli FC Lahden maalivahdin Osku Maukosen lauantai-ilta tehty. Jo itsessään se fakta, että maalivahti debytoi Veikkausliigassa tuossa iässä, kertoo omaa kieltään lahjakkuudesta. Seurantaan!

Lisää uutisia