AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 4.6.2023

Osku Maukonen debytoi FC Lahden tolppien välissä - "En ihan näin nopeasti osannut tätä odottaa"

Osku Maukonen debytoi FC Lahden tolppien välissä - "En ihan näin nopeasti osannut tätä odottaa"

Osku Maukonen sai tililleen ensimmäisen Veikkausliigaottelun. (Kuva: FC Lahti)

FC Lahden maalia vartioi lauantain Ilves-ottelussa alkuvuodesta vasta 16 vuotta täyttänyt Osku Maukonen.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertoi perjantaina Maukoselle, että Ratinassa on edessä uran ensimmäiset liigaminuutit FC Lahden avauskokoonpanossa Ilvestä vastaan.

- Siinä meni pää aika tyhjäksi, se tuli aika shokkina. En ihan näin nopeasti osannut odottaa debyyttiä, Maukonen kertoi Etelä-Suomen Sanomille.

- Ehkä tämä vähän yöuniin vaikutti, mutta ihan hyvin sain nukuttua, Maukonen naurahti.

Päävalmentaja Mannilan mukaan hänellä ei lopulta ollut edes vaihtoehtoja tolppien väliin ykkösmaalivahti Marin Ljubicin vamman ja Anton Munukan sairastelun jälkeen.

- Ei minulla ollut lainkaan sellainen olo, että miten meidän käy. Pelaajillakin oli täysi luotto Oskuun. Hän pelaa kuin aikuinen, Mannila sanoi.

Hyvin Maukonen myös pelasi. Kahdelle takaiskumaalille hän ei voinut mitään ja palkintona oli lopulta nousu kahden maalin takaa 2-2-pistejakoon.

- Ehjän pelin sain pelattua. Avaukset sujuivat hyvin ja muutama ihan hyvä torjuntakin tuli.

Aivan täyttä ottelua Maukonen ei pelannut, sillä lisäajan lopulla Ilves-hyökkääjä Sebit James Ngorin jalka kopsahti kipeästi Maukoseen ja loppusekunnit menivät vaihtopenkin puolella.

- Pallo meni pitkäksi, liukastuin siinä, ja Ilveksen pelaajan jalka osui polven seudulle, kentältä talutettu, mutta myöhemmin omin jaloin pukukoppiin kävellyt Maukonen kertoi.

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat
Lisää uutisia