AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2023

AC Oulun ja Yanga Balison tiet eroavat - sopimus purettu henkilökohtaisista syistä

AC Oulun ja Yanga Balison tiet eroavat - sopimus purettu henkilökohtaisista syistä

Yanga Baliso jättää Veikkausliigakentät ja palaa kotimaahansa. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu ja keskikenttäpelaaja Yanga Baliso ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Yanga palaa kotimaahansa Etelä-Afrikkaan.

Yanga Baliso saapui Ouluun kuluvalle kaudelle IFK Mariehamnin paidasta, kun matkustusasiakirjat saatiin lopulta selviteltyä kevättalvella. Baliso kerkesi edustamaan Laivastonsinisissä 15 ottelussa.

- Ensinnäkin olen surullinen siitä, että minun täytyy lähteä. Oulu on ollut loistava seura minulle, ja olen kiitollinen jokaisesta hetkestä, jonka olen täällä viettänyt. Valitettavasti minun täytyy kuitenkin palata kotiin henkilökohtaisten syiden vuoksi. Toivotan seuralle pelkästään parasta tulevaisuudessa, ja varmasti tuleen ikävöimään kaikkia. AC Oululla on aina erityinen paikka sydämessäni, kertoo Yanga Baliso lähdöstään.

AC Oulun puolelta urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen on pahoillaan pakottavista syistä tehdystä ratkaisusta.

- Yanga Balison sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Aloite lähti pelaajalta ja syynä ovat henkilökohtaiset asiat, joiden vuoksi pelaaja palaa kotimaahansa, Etelä-Afrikkaan.

- Erittäin harmillinen ja vaikea asia. Kaikki joukkueessa ja seurassa ovat tykänneet Yangasta. Parhaimmillaan ollut meille myös loistava pelaaja. Koko seuran puolesta toivotaan Yangalle tsemppiä ja kaikkea hyvää jatkossa!, taustoittaa Heikkinen.

26-vuotias Baliso tuli IFK Mariehamniin kaudelle 2020 ja ehti pelata Veikkausliigassa kaikkiaan 53 ottelua, joista kahdeksan tällä kaudella AC Oulussa.

Lähde: AC Oulun tiedote
Lisää uutisia