AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 1.6.2023

Julius Tauriainen päätyi monen mutkan kautta FC Lahteen - "Pelaan nyt niin hyvin kuin pystyn"

Julius Tauriainen päätyi monen mutkan kautta FC Lahteen - "Pelaan nyt niin hyvin kuin pystyn"

Julius Tauriainen laittaa kaiken likoon nyt FC Lahden puolesta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden riveihin täksi kaudeksi siirtyneellä Julius Tauriaisella on varsin värikäs tausta vasta 22-vuotiaaksi pelaajaksi.

Todellisesta jalkapallosuvusta tuleva Tauriainen on pelannut urallaan Saksassa ja Puolassa. Siirto Norjan pääsarjaan täksi kaudeksi oli jo lähes varma, mutta sen kariuduttua aloitti Tauriainen keskustelut agenttinsa johdolla suomalaisseurojen kanssa. Yksi seuroista oli FC Lahti, joka tarvitsi pidemmäksi aikaa loukkaantuneen Lassi Järvenpään tilalle oikean laitapuolustajan.

– Päävalmentaja Mikko Mannila oli minulle tuttu jo Klubi-04:sta ja HJK:n B-junioreista. Valitsin FC Lahden ja se oli helppo päätös. Tiesin, miten Mannila haluaa pelata ja joukkueessa oli minulle jo entuudestaan tuttuja pelaajia, kuten Tommi Jäntti, Marius Könkkölä ja Jusif Ali. Myös Bubacar Djalón pelaamista olin nähnyt läheltä hänen pelattua aiemmin HJK:ssa, Tauriainen perustelee.

– Vaikka viime kausi oli seuralta tosi huono, niin tiesin, ettei kertonut sitä oikeata tasoa. Paljon on pelaajia lähtenyt ja tullut tilalle viime kauden jälkeen, Tauriainen jatkaa.

Kauden ennakkoarvioissa niin sanotut asiantuntijat sijoittivat Lahden lähes poikkeuksetta sarjan pohjalle. Alkukaudella Lahti on onnistunut raapimaan pisteitä melko tasaiseen tahtiin ja osoittautunut, ettei se myy viime kauden tapaan nahkaansa helpolla.

– Itse ainakin vähän naureskelin, kun kausiennakoissa meidät laitettiin tosi alas. En tiedä onko se loppupelissä niin huono asia. Meillä ei ole paineita ja pääsemme yllättämään. Olemme aloittaneet kauden ihan hyvin ja toivottavasti se jatkuu niin.

Tauriainen itse pelaa debyyttikauttaan Veikkausliigassa ja haluaa tehdä itsensä tunnetuksi kotimaisen jalkapallon seuraajille. Kauden ensimmäisissä seitsemässä pelissä Tauriainen on paiskinut hommia 20 minuuttia vaille täydet minuutit.

– Tiedän, että pelatessani omalla tasollani, tulen olemaan hyvä Veikkausliigassa. Uskon, että tuon paljon jengillekin. Haluan näyttää parhaimpani. Suomessa ei niin moni ole nähnyt miten pelaan. Ehkä osa on nähnyt maajoukkuepelejäni, mutta harva oikeasti tietää minkälainen pelaaja olen.

Alkukaudella Tauriaista on nähty pääasiassa oikeana laitapuolustajana. Juuri laitapuolustajan tontti on se, mille Tauriainen haluaa jatkossa erikoistua, vaikka on tarvittaessa pelaamaan paikkaa kuin paikkaa.

– Laitapuolustajana minulla on enemmän annettavaa kuin keskikentällä. Mannila kuitenkin tietää, että jos keskikentälle tarvitaan pelaajia, niin hän voi laittaa minut siihen.

Kaiken järjen mukaan Tauriaisen parhaat pelivuodet ovat vielä kaukana edessäpäin. Luonnollisesti Tauriainen itse on asettanut tähtäimen ulkomaille.

– En ota siitä kuitenkaan turhia paineita. Pelaan niin hyvin kuin pystyn ja katsotaan mihin se riittää.

Lue lisää Julius Tauriaisen taustoista, urasta ja sen käänteistä FC Lahden verkkosivujen laajasta haastattelusta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia