AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2023

"Cup oli sitä myöten siinä" - HJK-luotsi Toni Koskela käänsi katseen jo lauantain kärkikamppailuun

"Cup oli sitä myöten siinä" - HJK-luotsi Toni Koskela käänsi katseen jo lauantain kärkikamppailuun

Tiistain tulos jäi kaivelemaan Toni Koskelaa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n tämän kauden taival Suomen Cupissa katkesi välittömästi, kun vastustajaksi arvottu FC Honka nousi tappioasemasta tasoihin ja ohi rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

HJK oli tiistain ottelussa vahva ensimmäisellä puoliajalla, mutta jälkimmäinen puolikas oli selvästi tasaisempi.

– Ainut, mikä jäi uupumaan, oli tulos. Se on tietysti sääli, sillä olisimme totta kai kaivanneet voittoa parin vaisumman tuloksen jälkeen. Peli-ilmeemme oli hyvä, ja olimme ensimmäisellä jaksolla täysin ylivoimaisia. Meidän olisi pitänyt johtaa peliä useammalla maalilla, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK aloitti terävästi ja loi jo alussa muutaman lupaavan maalipaikan. Pitkästä aikaa avauksessa viilettänyt Roope Riski oli selättänyt loukkaantumisensa, ja askel näytti yhtä kevyeltä kuin aina ennenkin. Avauksessa nähtiin myös toppari Michael Boamah, joka pelasi ensimmäistä kertaa HJK:n edustusjoukkueessa.

– Oli hienoa nähdä Roope avauksessa. Hän pelasi mielestäni oikein hyvin ja lupauksia herättävästi. Maikilta mielestäni vahva debyytti, ja Liamkin (Möller) oli ensimmäistä kertaa avauksessa ja pelasi oikein hyvän pelin, kehui Koskela.

Ensimmäiset puoli tuntia ottavana osapuolena ollut Honka piristyi pelin edetessä, ja etenkin toisen jakson alku oli vahvaa tekemistä espoolaisilta. Jesse Öst torjui vielä Lauri Laineen laukauksen, mutta tunnin kohdalla Lucas Kaufmann toi Hongan tasoihin.

– Toinen jakso oli kokonaisuudessaan rikkonainen. Honka oli siinä enemmän mukana ja sai avattua prässimme pari kertaa. Emme onnistuneet tekemään tarvittavia maaleja, ja Cup oli sitä myötä siinä. Täytyy jatkaa eteenpäin, lauantaina on isot pisteet jaossa, totesi Koskela viitaten viikonlopun kärkikamppailuun SJK:ta vastaan.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia