AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 27.5.2023

"Ei se ehkä kauneinta futista ollut" - vierasvoitto oli iso asia KTP:lle

"Ei se ehkä kauneinta futista ollut" - vierasvoitto oli iso asia KTP:lle

Willis Furtado iski ratkaisuosuman perjantaina. (Kuva: Juhani Järvenpää)

KTP kävi hakemassa ensimmäisen vierasvoittonsa kuluvan kauden Veikkausliigassa Espoosta perjantaina, kun vihreävalkoiset kaatoivat FC Hongan niukasti maalein 0-1 (0-1).

Raitapaitojen täysosumasta vastasi Willis Furtado, jonka liigakauden kolmas maali aiheutti isäntäjoukkueelle yhtä monennen peräkkäisen kotitappion.

Viisi kertaa nollille tällä kaudella jäänyt sarjanousijakin on tuskaillut maalinteon kanssa, mutta Honka jäi nyt jo kuudennen kerran ilman täysosumaa kymmenennessä pelissään.

KTP:n voitto ei tullut helpolla, mutta se oli ansaittu. Ilman maalivahti Maksim Rudakovin muutamia huipputorjuntoja Honka olisi hävinnyt reilumminkin.

- Nyt on hyvät fiilikset tietenkin. Oltiin tiiviitä joukkueena, puolustettiin hyvin keskitykset, eliminoitiin vastahyökkäykset suhteellisen hyvin ja tehtiin paikastamme maali, koko ottelun raatanut Johannes Laaksonen sanoi.

- Eihän se ehkä kauneinta futista tuossa lopussa varsinkaan ollut, mutta Honkahan ei päässyt viimeisellä viisiminuuttisella mihinkään. Pelasimme tosi fiksusti, Laaksonen jatkoi.

KTP:llä on nyt kasassa yhdeksästä pelistä yhtä monta sarjapistettä.

- Oli todella tärkeää, että saimme kolme pistettä. Tämä on tasainen sarja ja voitolla on iso merkitys. Saimme tästä voitosta itseluottamusta tuleviin peleihin, KTP-kasvatti jutteli.

KTP:n voittoa oli todistamassa Tapiolan urheilupuistossa pieni mutta äänekäs fanilauma.

- Se on oikeastaan parasta voittopelien jälkeen, kun pääsee kannattajien eteen, Laaksonen myönsi.

Vihreävalkoisten voiton ratkaissut Furtadokin kehui kotkalaiskannattajia.

- Olen erittäin onnellinen, että fanimme tulivat tänne. Arvostan kannustustanne paljon ja ilmapiiri ottelussa oli mahtava. Haluan nähdä teitä jatkossakin meitä kannustamassa, härkämäinen hyökkääjä kehui.

Lisää uutisia