AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2023

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS palaa vieraskiertueelta kotikentälleen, kun raita kohtaa Tampereelta saapuvan Ilveksen perjantai-illan taistelussa.

VPS pelasi viime maanantaina vieraskentällä ottelun FC Hakaa vastaan, eikä pelistä lopulta saatu kotiin kolmea pistettä loistavasta esityksestä huolimatta. 2–2 tasalukemiin päättyneessä ottelussa oma maali lauloi vain hetkellisten nukahdusten ja epäonnen avittamana. Vepsun puolustuspeli on toiminut isossa kuvassa hyvin, eikä Haka-pelissäkään lopulta valkeakoskelaisten maalien jälkeen sen suurempia ongelmia nähty. Pelistä oli enemmänkin otettavissa, ja kahden huolimattomuusvirheen seurauksena Haka sai tehtyä kaksi maalia.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kertoo joukkueen yleisilmeen olevan varsin hyvällä tasolla.

- Valmistavat harjoitukset ovat sujuneet hyvin, ja pojilla on hyvä vireystila päällä. Olemme käyneet läpi kehitettäviä asioita, ja pyrimme parantamaan niitä Ilves-otteluun. Loukkaantuneet ovat toipumassa, ja saamme koko ajan pelaajia takaisin pelikuntoon. Haka-ottelun kokoonpanolla on hyvä peli alla, ja sitä ei tarvitse väkisin lähteäkään muuttamaan. Kaikin puolin ihan hyvältä näyttää.

Ilves onnistui HJK:ta vastaan edellisessä Veikkausliigaottelussaan mainiosti oman pelisuunnitelmansa toteuttamisessa ja löysi kenties joitain tapoja yksinkertaistaa omaa pelaamistaan, joka auttoi nopeiden hyökkäysten luomisessa ja antoi pohjan yhdistää tiivis puolustaminen hyvään hyökkäämiseen.

Päävalmentaja Toni Kallio oli loppuhetkillä tulleen HJK:n 1-1-tasoituksen tuomasta pettymyksestä huolimatta ylpeä joukkueen esityksestä ja uskoo tiettyjen onnistumisten näkyvän joukkueen pelissä jatkossakin.

- Nyt oli ehjä esitys, otetaan mukaan kaikki muu paitsi se viimeinen kaksiminuuttinen, niin siitä jatketaan, summaa Kallio Klubi-ottelun opit.

- Pelin jälkeen tietysti kopissa oli pettyneitä pelaajia, mutta se on luonnollista. Tällä viikolla on näkynyt, että pelaajat tiedostaa että vastaavalla lailla pelaamalla voitetaan enemmän otteluita kuin hävitään.

Perjantaina eteen tuleva seuraava haaste ja ottelun kotijoukkue VPS on "Köpille" ja Ilveksen joukkueelle tuttu vastustaja talven harjoitusotteluista ja Liigacupista, ja päävalmentaja odottaa jälleen äärimmäisen tasaista ottelua.

- Kahdesti tänä vuonna kohdattu, odotan todella tasaista ottelua, niin kuin kaikki muutkin ottelut tässä sarjassa. Mitään ajatuksia ei saa (joukkueessa) lähteä siihen suuntaan, että pelistä tulisi yhtään helpompi kuin mistään muustakaan tähän mennessä. Samat periaatteet kuin millä HJK:ta vastaan peliä lähestyttiin on avainasemassa tässäkin. Pitää löytää tilat edetä, edetä nopeasti ja on oltava vaarallisia heidän boksin läheisyydessä, Kallio suunnittelee.

- Tietyllä tapaa hieman muutetaan pelimuodostelmaa, mutta perusasiat pitää toteutua samalla tavalla kuin edellisessäkin ottelussa.

VPS on nostanut tehokkuustasojaan Roni Huddin, Samu Alangon, Savion ja Peter Michaelin tekemien maalien avulla. Lisää tehokkuutta joukkueeseen kuitenkin kaivataan, eikä Ilves tee hyökkäyskolmanneksella etenemistä Vepsulle helpoksi.

- Odotamme tasaista peliä. Ilves on jonkun verran muuttunut viime vuodesta, ja joukkue on täynnä hyviä ja taitavia pelaajia. Ilves on todella aggressiivinen joukkue, ja pelaavat todella vauhdikasta jalkapalloa, niin puolustuspäähän kuin hyökkäyspäähänkin. Meidän on onnistuttava huomenna, jos aiomme voittaa.

- Meidän pitää keskittyä hyvään suorittamiseen, jonka kautta tulos on sen mukainen. Uskomme olevamme valmiita, Sillanpää summaa.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Juusola Mikko

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

VPS - Ilves Lemonsoft Stadionilla perjantaina 25.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia