AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2023

Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – osa 5

Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – osa 5

"Honsu" on saanut KuPS:n vahvaan lentoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Uudessa juttusarjassa Veikkausliigan kehitys- ja sisältöpäällikkö Eero Tuominen nostaa viikoittain esiin Veikkausliigasta ihmisiä, tekoja, tarinoita sekä puheenaiheita, jotka ovat kaiken hehkutuksen ansainneet.

Kuopio tanssii ja soi

En tiedä miten Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara sen tempun teki. Näen vain kaikkien muiden kanssa sen lopputuleman: KuPS liitää Veikkausliigan sarjakärkenä kuuden ottelun kauniissa voittoputkessa.

Kuopion tanssii ja soi tällä hetkellä iloista säveltä, joka näkyy kentällä yhtenäisenä, energisenä ja taktisesti äärimmäisen viisaana jalkapallon pelaamisena. Toisin sanoen Honkavaaran pelaajat tekevät kentällä asioita tasolla, joiden estämiseen vastustajilla ei ainakaan toistaiseksi ole riittänyt työkaluja.

Lauantaina KuPS pehmitti FC Lahden. Esitys oli kliininen ja tasapainoinen. Yhtenäisen pelitavan lisätuotteena tavataan usein nähdä myös yksilöiden esiinnousua. Tästä esimerkkinä Saku Savolaisen taituruus avausmaalissa sekä ennen kaikkea Joona Vetelin itseluottamusta uhkunut vapaapotku, jonka lopputuloksena pamahti Veikkausliigakauden toistaiseksi kaunein maali.

KuPS teki tämän ilmiön kuukaudessa. Mitä onkaan luvassa pelin yhä kehittyessä?

Tampereen Ilves ja 6588 katsojaa Ratinan kuumassa sunnuntai-iltapäivässä. Kuulostaa upealta ja siltä se myös näytti. Ilveksen ponnistelut ottelutapahtuman kokonaisvaltaisen tarjonnan eteen toi hymyn huulille myös Ruudun välityksellä. Paljon lapsia, omia junioreita sekä iloisia ilmeitä välittyi Ratinasta läpi yli 90 minuuttia. Organisaatiotaan vahvistanut Ilves näytti konkreettisesti sen, miten Veikkausliigaottelu voi onnistuessaan olla enemmän kuin yksittäinen peli.

Pelistä puheenollen. 94 minuutin kohdalla tullut Helsingin Jalkapalloklubin tasoitusmaali todisti sen, ettei HJK:ta kannata näissä karkeloissa unohtaa. HJK ei säkenöinyt 93 minuutin aikana, mutta laadukkaan joukkueen merkki on se, että keinot löytyvät lopulta. Niin kävi sunnuntainakin Bojan Radulovicin kauden kuudennen maalin merkeissä.

Tämäkin vielä!

Vielä pari sanaa KuPSin Saku Savolaisesta. On siinä jotain upeaa symboliikkaa, että loukkaantumisista toipunut KuPSin oma kasvatti johdattaa omiaan 100-vuotisjuhlakaudella sarjakärjessä. Kun Savolaisen kehonkieltä ja kasvoilta välittyvää tunnetilaa katselee, ei ole vaikeaa nähdä kuinka paljon 26-vuotias puolustaja jalkapallosta tällä hetkellä nauttii – ja enemmän kuin ansaitusti.

Lisää uutisia