AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 21.5.2023

Koskela ei ollut tyytyväinen HJK:n esitykseen – ”Peliesityksemme ei lämmitä yhtään”

Koskela ei ollut tyytyväinen HJK:n esitykseen – ”Peliesityksemme ei lämmitä yhtään”

Bojan Radulovic toi Ilveksen tasoihin lisäajalla. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n heikot vieraspeliesitykset saivat jatkoa, kun Ilves pakotti Klubin Ratinassa 1-1-tasapeliin.

HJK on kerännyt kauden neljästä vieraspelistä ainoastaan viisi pistettä. Ottelu oli kokonaisuudessaan kauden ensimmäistä nurmiotteluaan pelanneelle Klubille hyvin haastava, ja hyökkäyspelaaminen alkoi rullaamaan hieman paremmin vasta viimeisen vartin aikana.

– Lisäajan tasoitusosuma pelissä, jossa olimme todella vaatimattomia ja Ilvestä monella tapaa huonompia, lämmittää vähän, mutta peliesityksemme ei lämmitä yhtään. Oli odotettavissa, että keväisessä nurmiottelussa tulee paljon irtopalloja ja kamppailutilanteita. Hävisimme niitä todella ison määrän, minkä vuoksi Ilves pystyi kontrolloimaan peliä, kommentoi Koskela.

Ensimmäinen jakso oli hyvin tapahtumaköyhä, eikä kumpikaan joukkue saanut maalia kohti suuntautuneita laukauksia aikaiseksi. HJK-pelaajien etäisyydet venyivät pitkiksi, mikä pakotti joukkueen pelaamaan liian hankalia syöttöjä, jotka Ilveksen oli helppo katkoa.

Toinen jakso oli selvästi viihdyttävämpää seurattavaa, mutta alku oli Klubin kannalta murheellinen. Kotijoukkue loi tukun hyviä maalipaikkoja, ja Sabit Ngor vei Ilveksen johtoon heti toisen puolikkaan alkajaisiksi. Lauri Ala-Myllymäki pääsi yrittämään Ilveksen johdon tuplaamista rangaistuspisteeltä, mutta keskikenttäpelaajan laukaus viuhui Klubin onneksi ohi.

Vaihdosta kentälle tulleet Topi Keskinen ja Bojan Radulovic toivat kaivattua virtaa staattiseen hyökkäyspelaamiseen – ja samalla uudenlaista uhkaa Ilves-puolustukselle, mutta tamperelaiset osasivat pelata kaksikon vahvuudet melko hyvin pois. Kerran Radulovic nousi keskityspallossa Ilves-toppareiden yläpuolelle, mutta maalivahti Otso Virtanen pelasti tilanteen.

Viime kaudella HJK onnistui kääntämään molemmissa keskinäisissä otteluissa 0–1-tappiotilanteen voitoksi, mutta sunnuntaina rahkeet eivät siihen riittäneet. HJK sai kuitenkin raavittua yhden pisteen tuliaisiksi, kun Radulovic vankisti asemaansa maalipörssin kärjessä laukomalla 1–1-tasoituksen lisäajan neljännellä minuutilla.

– Meillä ei ollut pallollisena paras päivä, minkä takia yritimme selkeyttää ja yksinkertaistaa hyökkäyspelaamistamme, jotta saisimme painopistettä ylöspäin. Emme kuitenkaan onnistuneet siinä muutamia hetkiä lukuun ottamatta. Saimme onneksi tasoitusmaalin, mutta on itsestään selvää, että meidän täytyy olla parempia, totesi Koskela.

Lisää uutisia