AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 21.5.2023

Ennakko: FC Haka-VPS

Ennakko: FC Haka-VPS

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga jatkuu maanantaina FC Hakan osalta kotiottelulla, kun Vaasan Palloseura saapuu Tehtaan kentälle.

Koskilaislähtöisen Jussi Nuorelan valmentaman vaasalaisnipun alkukausi ei ole pisteiden valossa ollut täysin toivottu, mutta pelillisesti tilanne ei ole läheskään niin synkkä, kuin viisi pistettä, sekä kolme tehtyä ja kahdeksan päästettyä maalia saattavat vaikuttaa.

Pitää ottaa huomioon, että vierasjoukkue on kohdannut Helsingin Jalkapalloklubin jo kahdesti, joista jälkimmäisessä Klubi iski kotonaan neljästi pallon vaasalaisten verkkoon. Jäljelle jäävien viiden ottelun päästettyjen maalien keskiarvo on siis alle yhden.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ei katsele vastustajan kokoonpanoa, vaan näkee, että vastassa on hyvin viime kauden kaltainen, Hakalle vaikea joukkue.

– Vaasa on samantyylinen, kuin viime vuonna. Muistetaan, että hävittiin molemmat kotipelit heille, joten oli meille vaikea vastustaja, Tainio toteaa FC Hakan verkkosivuilla

– Ovat isokokoinen ja fyysinen joukkue, joka pelaa suoraviivaisesti ja heillä on vaaralliset erikoistilanteet, Tainio sanoo.

Vaikka akuuttia kriisiä ei maalinteon suhteen olekaan, niin Haka julkaisi viime viikolla uuden pelaajasopimuksen, kun norsunluurannikkolainen hyökkääjä Tiemoko Fofana liittyi joukkueeseen.

Kotijoukkueen tilanne otteluun lähdettäessä on erinomainen, sillä sivussa ovat ainoastaan Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe, mikä jättää jälleen kerran valmennukselle positiivisen ongelman sen suhteen, keitä pöytäkirjaan nimetään.

– Kuuma keli tulee vaikuttamaan maanantaina pelin kuvaan, mutta olen tyytyväinen, että meillä on nyt pelaajia ja saadaan penkiltä voimaa. Se oli viime vuonna meidän vahvuus ja odotan sitä löytyvän jatkossa myös tänäkin vuonna, Tainio sanoo.

– Kaikki valmistautuminen on mennyt tällä viikolla erinomaisesti. Ollaan saatu isolla kentällä treeniä, kun on ollut pelaajia riittävästi käytössä, Tainio huomauttaa.

VPS etenee kohti Haka-ottelua harmillisen AC Oulu-vierastappion jälkeen. Päävalmentaja Jussi Nuorela näki ottelussa runsaasti hyviä asioita häviöstä huolimatta.

- Pelasimme hyvän ensimmäisen jakson. Tietysti luonnonnurmi vaikutti peliin, ja molemmilla joukkueilla tuli paljon harhasyöttöjä, joita normaalisti ei nähdä kovin paljoa. Pääsimme nopeasti kuitenkin juoneen mukaan, ja olin tyytyväinen prässäämiseemme. Saimme heidän pelinrakentelunsa vaikeaksi ja ensimmäinen jakso oli meiltä aktiivista puolustamista. Puolustimme aktiivisesti myös toisella jaksolla 1–1 lukemiin asti, jolloin prässitasomme putosivat, Nuorela toteaa VPS:n sivuilla.

Nuorela näkee selkeitä kehityskohteita joukkueen toiminnassa, vaikka kokonaiskuvassa peli toimii.

- Isossa kuvassa puolustamme hyvin. Prässimme toimii, puolustamme matalalla blokissa hyvin ja vartioimme rangaistusaluetta hyvin. Teemme kuitenkin liikaa virheitä tilanteissa, joissa meillä ei ole täyttä kontrollia. Oulu myös rankaisi meitä näistä tilanteista kovalla kädellä, ja siinä meidän on parannettava. Meidän on myös tehtävä enemmän maaleja paikoistamme. Usein viimeinen ratkaisumme hyviltä paikoilta on väärä. Saamme paikoista liian vähän aikaiseksi, Nuorela toteaa.


Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Mäkinen Kalle

FC Haka - VPS Tehtaan kentällä maanantaina 22.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia