AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 19.5.2023

Eero-Matti Auvinen iloitsee FC Hakan yleisömääristä – ”Se on tuntunut tosi hyvältä”

Eero-Matti Auvinen iloitsee FC Hakan yleisömääristä – ”Se on tuntunut tosi hyvältä”

Eero-Matti Auvinen on iloinen, että yleisö on löytänyt tiensä Tehtaan kentän lehtereille. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka pääsee taas maanantaina kotikentälleen, kun se saa vastaansa VPS:n. Hakan alkukauden kotiottelut ovat keränneet hyvin yleisöä Tehtaan kentän lehtereille.

FC Hakan kahden ottelun voittoputki katkesi IFK Mariehamnin vieraana 1-2. Tappiosta huolimatta Auvinen näki Hakan pelissä myös positiivisia asioita.

- Pidimme heidät aika lailla pois pahoilta maalipaikoilta. Meille sattui kaksi nukahdusta, joista he tekivät maalin. Ensimmäinen tuli heti maalimme jälkeen ja toinen sitten erikoistilanteesta. Lisäksi saimme pidettyä palloa ensimmäistä kertaa tällä kaudella enemmän kuin vastustaja, mutta se ei tietenkään takaa voittoa, kuten nähtiin. Pallollinen peli oli kuitenkin parempaa kuin aiemmin, Auvinen palaa edellispelin antiin FC Hakan verkkosivuilla.

IFK-pelin jälkeen Haka on ehtinyt hieman hengähtää ja keskittyä harjoitteluun tiukan pelirupeaman jälkeen. IFK-ottelu päätti myös Hakan tiukan pelirupeaman, johon mahtui kolme peliä yhdeksän päivän sisään. Joukkue ehtii ennen VPS-ottelua hengähtämään hetken ja keskittymään harjoitteluun. Auvisen mukaan pieni väli peleistä tuli hyvään saumaan.

- Kyllä se tekee ihan hyvää. Tuollaiset ovat aika raskaita rypistyksiä, kun on paljon pelejä ja vielä pitkä Maarianhaminan matka siihen päälle. Ne ovat fyysisesti ja henkisestikin raskaita, joten siinä mielessä pienin tauko tekee ihan hyvää.

Maanantaina Haka pääsee jälleen kotikentälleen pelaamaan. Haka ei ole kotikentällään tällä kaudella vielä tappiota kokenut ja samaa putkea lähdetään jatkamaan maanantaina.

- Olemme puhuneet, että haluamme tehdä kotikentästämme linnakkeen, johon kenelläkään ei ole hauska tulla pelaamaan.

Yksi syy hyvälle koti-ilmeelle on vahvasti otteluissa mukana elävä yleisö. Hakan kaikissa kotiotteluissa on tähän mennessä ollut yli 2200 katsojaa, ja Auvisen mukaan yleisön tuki on ollut joukkueelle tärkeä.

- Se on tuntunut tosi hyvältä ja kyllä sen huomaa, kun porukkaa on katsomossa. On kivempi pelata, kun on hyvin yleisöä. Tehtiskään ei ole se isoin stadion, joten tuollainenkin yleisömäärä näyttää hyvältä. Tuntuu kivalta pelata, kun on paljon porukkaa katsomossa, Auvinen kiittelee.

FC Haka-VPS maanantaina 22.5. Tehtaan kentällä kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia