AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2023

Ilves naapuriin NoPS:n vieraaksi Suomen Cupin ottelussa

Ilves naapuriin NoPS:n vieraaksi Suomen Cupin ottelussa

Mohammed Umar ja Ilves matkaavat seuraavaksi Nokialle. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen Suomen Cupin pelit jatkuvat keskiviikkona, kun Ilves matkustaa naapuriin Nokian Palloseuran vieraaksi.

Tampereen Ilves selvitti tiensä Suomen Cupin neljännelle kierrokselle kolmisen viikkoa takaperin voittamalla Turun Palloseuran vierasottelussa lukemin 2-0. Ilveksen seuraava haaste on jälleen vierasottelu, kun cupin sääntöjen mukaan alemman sarjatason joukkue saa automaattisesti kotijoukkueen roolin. Vierasmatka ei suuntautunut keltavihreiden kannalta pitkälle, kun arpa toi vastaan tutun pirkanmaalaisvastustaja Nokian Palloseuran.

NoPS onnistui cupin toisella kierroksella tiputtamaan Ilveksen paikallisvastustaja Tampereen Pallo-Veikot kilpailusta ja seuraavan kierroksen arpa oli nokialaisten kannalta suotuisa, kun tie kävi Ilveksen tavoin Turkuun ja vastaan tuli sarjatasoa alempaa Åbo Club de Fútbol, josta NoPS teki selvää jälkeä 5-1-lukemin.

Nokialaisten riveissä pelaa useita korkeammilla sarjatasoilla nähtyjä pelaajia, mm. ÅCF vastaan cupissa ja edellisellä kierroksella Kolmosessa Hakatemiaa vastaan maalinteossa onnistunut Miska Peltola edusti vielä viime kaudella Ilves/2:ta ja onnistui kahdeksassa esiintymisessään maalinteossa kertaalleen. Peltolan lisäksi Kakkosesta tuttuja nimiä on mm. Ilves-Kissoja edustanut valkeakoskelaislähtöinen Wiljam Valtonen ja pitkään TPV:tä ennen NoPSiin siirtymistään edustanut Samu Jokela.

Ilves lähtee hakemaan viime kierroksen tavoin cup-ottelusta itseluottamusta parin vaikean liigaottelun jälkeen. Vaikka joukkueiden välillä on lähtökohtaisesti tasoero, niin cupin tulos tai ulos -menetelmä ja alempisarjalaisen kotietu takaa aina otteluihin ylimääräisen latauksen ja mahdollisuuden draamalle.

NoPS-Ilves keskiviikkona 17.5. kello 18.00 Tapio Rautavaaran stadionilla. Kaikki suorat lähetykset Suomen Cupista Ruudun sivuilla.

Lisää uutisia