AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2023

FC Lahden cup-vastustajan riveistä löytyy myös Veikkausliigakokemusta

FC Lahden cup-vastustajan riveistä löytyy myös Veikkausliigakokemusta

Kypärämäen Rangersin Zakaria Abahassine pelasi Veikkausliigaa JJK:ssa ja RoPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cup jatkuu FC Lahden osalta vierasottelulla. Lahti lähtee haastamaan Nelosessa pelaavaa cup-yllättäjää Kypärämäki Rangersia Jyväskylään.

FC Lahdella oli takanaan erittäin vaikeat viikot, kun joukkueesta putosi päivittäin pelaajia sairastumisaallon ja loukkaantumisten seurauksena. Lauantaina Lahti kuitenkin pääsi jalkeille jo liki parhaalla kokoonpanollaan kotiottelussa KTP:tä vastaan. Lahti hallitsi peliä ja loi maalipaikkoja, mutta KTP kesti ja Lahdessa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Paikan Suomen Cupin neljännelle kierrokselle Lahti lunasti Joensuussa huhtikuun loppupuolella. Kakkosessa pelaava JIPPO antoi kunnon vastuksen erittäin kapealla materiaalilla reissussa olleelle Lahdelle. Lahtelaiset kuitenkin kairasivat jatkopaikan lukemin 2-1. FC Lahden osumista vastasivat Marius Könkkölä ja Pablo Andrade.

FC Lahden ainoa tavoite on voitto ja sen kautta jatkopaikka. Lahdella on edessään härkäviikot, joten kokoonpanossa voidaan nähdä muutoksia viime lauantain pelistä. Varmasti sivussa ovat Lassi Järvenpää, Eemeli Virta, Juho Pirttijoki ja Matheus Alves. Pirttijoki ja Alves saattavat kuitenkin olla mukana jo seuraavassa ottelussa.

Keski-Suomen Nelosta pelaava Kypärämäki Rangers on edennyt Cupissa jo neljännelle kierrokselle. Satumaisella matkalla ovat kaatuneet FC Soho, FC Tarzan ja Niemisen Urheilijat. Niklas Kauppinen on osunut jokaisessa ottelussa vähintään kahdesti ja hän taistelee cupin maalipörssin johtopaikasta seitsemällä osumallaan. Kauppinen onkin urallaan pelannut myös Ykkösessä asti.

Kauppinen ei ole ainoa korkeammilla sarjatasoilla esiintynyt Rangers-peluri. Jyväskyläläisten riveistä löytyy myös takavuosien superlupaus Benno Hanslian, Zakaria Abahassine ja Tuomas Latikka, joka ei kuitenkaan ole vielä tällä kaudella esiintynyt kentällä. Koko kolmikko on esiintynyt myös Veikkausliigassa. Heidän lisäkseen Matti Kohonen on esiintynyt kahdessa ottelussa kentällä liigassa, mutta tällä kaudella hän ei vielä ole esiintynyt Rangersin paidassa.

Kypärämäki Rangers – FC Lahti 17.5.2023 kello 19.00 Viitaniemen urheilukentällä. Kaikki suorat lähetykset Suomen Cupista Ruudun sivuilla.

Lisää uutisia