AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 9.5.2023

"Jos päästää kolme, on vaikea voittaa" - HJK-luotsi Toni Koskela pettyi voiton karkaamiseen

"Jos päästää kolme, on vaikea voittaa" - HJK-luotsi Toni Koskela pettyi voiton karkaamiseen

KTP punnersi väkisin tasapelin HJK:ta vastaan. (Kuva: Mikko Mäkelä)

HJK ja KTP päätyivät pistejakoon maalirikkaassa tiistai-illan Veikkausliigaottelussa.

Klubi näytti ensimmäisen vajaan tunnin perusteella kävelevän helppoon voittoon, mutta KTP oli viimeisen 30-minuuttisen aikana sekä sitkeä että tehokas, ja lopulta isäntien 3–3-tasoitusmaali nähtiin lisäajan toisella minuutilla.

– Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä vaikeampi meidän oli pärjätä ottelussa fyysisesti. Etenkin sen jälkeen, kun jouduimme vaihtamaan Aapon (Halme) odotetusti pois tunnin kohdalla ja tiputimme Masan (Matti Peltola) toppariksi, emme voittaneet riittävästi kaksinkamppailuja. Se aiheutti meille ongelmia, ja Kotka sai luotua uhkaa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Kotka otti isoja riskejä ja jätti jopa kolme pelaajaa ylös. Pääsimme lukemattomia kertoja boksin rajalle, välillä jopa ylivoimalla, mutta sen sijaan että tekisimme maalin tai edes päättäisimme hyökkäyksen, hukkasimme pallon totaalisesti, ja Kotka sai käynnistää vastahyökkäyksensä. Meidän pitää noista hetkistä pystyä naulaamaan peli lopullisesti.

Sitkeä KTP nousi ensin 0-2:sta tasoihin ja vielä lisäajalla 2-3-tilanteesta uudestaan tasoihin. Täysin vapaaksi unohdettu Willis Furtado ohjasi lisäajalla Joni Mäkelän keskityksen taka-alueelta ohi Jesse Östin.

– Kolmannen maalimme jälkeen olisi pitänyt vain pitää pallosta huolta ja puolustaa pitkät pallot sekä keskitykset pois. Emme kuitenkaan pystyneet sitä tekemään. Kotkan kolmas maali – kuten ensimmäinenkin – lähti tilanteesta, jossa hukkasimme itse pallon liian helposti vastahyökkäyksessämme. Jos päästää kolme, on vaikea voittaa, totesi Koskela.

Lisää uutisia