AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2023

KuPS haki pisteet Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-KuPS 0-2)

KuPS haki pisteet Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-KuPS 0-2)

KuPS nappasi voiton IFK Mariehamnista. (Kuva: KuPS)

Kuopion Palloseuran vappuaatto vietettiin tänä vuonna Ahvenanmaalla, jossa vastaan asettui IFK Mariehamn. KuPS nappasi täydet pisteet mukaansa, kun tulostaululla koreili ottelun jälkeen 0–2 (0–0).

KuPS:n joukkue matkusti Ahvenanmaalle pidemmän kaavan mukaan, kun matka alkoi Kuopiosta jo perjantaina. Keltamustat olivat toipuneet matkustamisesta hyvin ja joukkue marssi kentälle hyvällä asenteella. Saarelle oli matkustanut myös upea määrä kuopiolaiskannattajia, jotka pitivät tunnelman ylhäällä läpi ottelun.

Raikkaasti kentälle tullut Kuopion Palloseura aloitti ensimmäisen nelivitosen hyvin. Pelisuunnitelman mukaisesti IFK Mariehamn pyrki hyödyntämään nopeasti rakentuneet vastahyökkäykset, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta vaarallisimpia maalipaikkoja ei syntynyt. KuPS piti itsellään pallonhallinnan, mutta tulosta ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliskolla syntynyt.

Toisella jaksolla keltamustat jatkoivat hyvää pelaamista ja tulosta alkoi tulla. Kellossa oli 52 minuuttia kun Joona Veteli teki hyvän nousun kuudentoista boksin laidalta ja syötti pallon Urho Nissilälle, joka siirsi pallon varmasti maaliin. Näin kuuluisa ketsuppipurkki aukesi ja mustassa peliasussa pelannut KuPS pääsi vapautuneesti hakemana lisää maaleja.

Kello ei kerennyt vanheta kuin viisi minuuttia, kun Veteli syötti Seth Saarisen yksin läpi ja Seth ei erehtynyt tilaisuudesta vaan siirsi KuPS:n 0–2 johtoasemaan.

KuPS:n maalien jälkeen marienhaminalaiset saivat luotua muutaman puolittaisen tilanteen, mutta maaleja kotijoukkue ei päässyt tekemään. Keltamustat jäädyttivät hyvin peliä ja varmistelivat täyden pistesaaliin ottamista. Tuomarin vihellettyä peli loppuneeksi tulostaululla komeili edelleen lukemat 0–2. KuPS jatkoi tappiotonta sarjaansa ahvenanmaalaisten vieraana ja täydet pisteet maistuivat joukkueelle.

Lisää uutisia