AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2023

"Vaikeaa on, jos HJK:lle annat lahjamaaleja eteen" - Tainio manasi virheitä takaiskuosumissa

"Vaikeaa on, jos HJK:lle annat lahjamaaleja eteen" - Tainio manasi virheitä takaiskuosumissa

"Teme" harmitteli takaiskumaaleja. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakauden 2023 ensimmäinen Klassikko -ottelu Hakan ja HJK:n välillä pelattiin lauantaina Helsingin Bolt Arenalla.

Käsikirjoitus oli koskilaisittain valitettavan tuttu, sillä maaleista vastasi ainoastaan kotijoukkue, vaikka Haka pystyi jo toisella jaksolla haastamaan helsinkiläiset tosissaan. Ensimmäisen jakson kaksi maalia kuitenkin riittivät ja näin HJK vei ottelun nimiinsä maalein 2-0.

– Tarkoitus olikin puolustaa syvemmältä alku ja se toimi suurimman osan hyvin, mutta molemmat maalit oli heikkoa.

– Ekassa tilanne, mitä on kyllä käyty läpi ja toinen oli aivan liian halpa, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio harmitteli pelin jälkeen.

Toiselle jaksolle Haka vaihtoi Oliver Whyten tilalle Anthony Herbertin ja siirtyi kolmen topparin linjaan, missä pelasivat Herbertin lisäksi Fallou Ndiaye ja Eero-Matti Auvinen. Puoliaika ja muodon muutos muuttivat pelin käsikirjoitusta sillä tavalla, että Haka otti enemmän pallonhallintaa itselleen ja pystyi rakentamaan selvästi ensimmäistä jaksoa enemmän vaarallisia hyökkäyksiä.

– Meiltä puuttui pelirohkeutta ekalla puoliskolla. Toiselle laitettiin isompaa vaihdetta ja saatiin luotua hyviäkin paikkoja erän alkuun, mistä olisi pitänyt ehdottomasti tehdä maali ja olisi ollut uusi peli käsillä.

Kovasta yrityksestä huolimatta Haka ei HJK-vahti Jesse Östiä onnistunut lauantai-iltapäivässä ohittamaan, joten pisteet jäivät lopulta Helsinkiin 2-0 -lukemin.

– Vähän jäi kaksijakoiset fiilikset pelistä. Vaikeaa on, jos HJK:lle annat lahjamaaleja eteen!

– Nyt palaudutaan ja sitten meillä tulee kolme peliä nopeaan tahtiin, joista pitää alkaa voittoja tulemaan. Analysoidaan tämä peli ja jatketaan hommia treenikentällä, Tainio totesi lopuksi.

Lisää uutisia