AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2023

"Tästä on hyvä jatkaa" - HJK-luotsi Toni Koskela pääosin tyytyväinen Haka-voittoon

"Tästä on hyvä jatkaa" - HJK-luotsi Toni Koskela pääosin tyytyväinen Haka-voittoon

Toisen jakson alku jäi hiukan kaivelemaan Toni Koskelaa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK palasi voittojen tielle viime viikonlopun AC Oulu -tasapelin jälkeen, kun FC Haka kaatui Töölössä lukemin 2–0.

Etenkin ensimmäinen jakso oli todellista Klubin näytöstä, eikä Haka saanut pelin juonesta kiinni kuin harvakseltaan. Isäntien maaleista vastasivat Kai Meriluoto sekä Bojan Radulovic, joka laukoi jo kauden viidennen osumansa.

Klubi ei antanut Hakalle ollenkaan siimaa alussa, vaan peli painettiin välittömästi Hakan kenttäpuoliskolle. Vierasjoukkue puolusti todella matalalla, eikä vastahyökkäyksiin ollut asiaa. Jotain ensimmäisen puoliskon kuvasta kertoo pallonhallinta, joka kirjattiin Klubin hyväksi peräti 77-prosenttisesti.

– Pelasimme mielestäni oikein hyvän ensimmäisen jakson ja olimme riittävän kärsivällisiä. Haka puolusti käytännössä kuuden linjalla, ja heidän koko miehistönsä oli oman boksin ympärillä. Sellaisen murtaminen ei ole millekään joukkueelle helppoa. Meillä oli hyvä määrä etenemisiä boksin reunalle, mistä olisi voinut toivoa vielä parempiakin palloja. Joka tapauksessa peli oli täysin kontrollissamme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Haka onnistui tekemään muutoksia peliinsä tauon aikana, ja vierailijat olivat terävimmillään toisen jakson ensimmäisen vartin aikana. HJK-puolustus selvitti kuitenkin kunniakkaasti muutamat erikoistilanteet sekä yhden Tuure Siiran laukauksen – tästä iso sulka kippari-Raitalan hattuun.

– Syystä tai toisesta aloitimme toisen jakson heikosti. Oli selvää, että Haka rupeaa prässäämään enemmän, mutta suurempi juttu oli oman pelaamisemme heikkeneminen. Syöttämisemme oli heikompaa, emmekä tehneet perusasioita enää niin laadukkaasti, Koskela kertasi

- Teimme toisesta jaksosta itsellemme vähän turhan hankalan, mutta saimme kuitenkin kolme pinnaa ja nollapelin, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lisää uutisia